Genel Forumlar'ın en şahanesine hoş'geldiniz.. Genel Forum - Genel Forum Sitesi'🌼

Kayıt olarak genel forum sitemizin içeriklerine ulaşa'bilirsiniz.. Yenilikci bir forum anlayışını benimseyen forummeskeni sitemiz.. Sizleri eğlendirmekten, bilgilendirmekten çok mutluluk duyacaktır..

Ne yapalım yani mevsim kışsa? Vazgeçmedik ki gönlümüzdeki bahardan ..bugün

Veda nedir bilmem ben.

Vefa bilirim,

Hatırlamak, Arayıp, sormak,

Gönül almak,

Bir de gönülden sevmek bilirim… !​

• Beğen
Tepkiler: LsR
Bir kapı aralığı bırak,

aydınlığa…

umuda…

iyiye…

güzelliğe…

Geçmişte en çok neyi özlüyorsun diye sorsalar,

Sanırım eski neşeli günlerimi,

İnsan eli değmemiş hayallerimi,

Ve zamanın bizi henüz,

Ayırmadığı sevdiklerimi derdim.

Geri dönmek istediğim o kadar çok zaman ve keşke,

Son bir kez daha, sarılabilsem dediğim,

O kadar çok insan var ki..!​

Sizin dünyada insanlar,“ dedi Küçük Prens, "bir bahçede beş bin gül yetiştiriyorlar; yine de aradıklarını bulamıyorlar.”
“Bulamıyorlar.” dedim.

“Oysa aradıkları tek bir gülde, bir damla suda olabilir.”
“Doğru,” dedim.
Küçük Prens ekledi:

“Ama gözler kördür. İnsan ancak yüreğiyle baktığı zaman doğruyu bulabilir.”

image

image

Bazen bilmek için incinmen gerekir. Büyümek için düşmen gerekir. Kazanmak için kaybetmen gerekir.
Çünkü en büyük dersleri, sende iz bırakan olaylar sayesinde öğrenirsin.

image

Giden olun,

Kalan olun,

Ama

Kimsenin ihtiyacı olduğunda uğradığı bir durak olmayın.!​

image

İnsanlara kendinden bir şeyler vermekle mutlu olan kalmadı. Herkes ancak almakla, hatta daha açık söyleyelim, satın almakla mutlu oluyor.

Başkalarının mutluluğundan mutlu olan yok, herkes mutluluğu kendi malı yapmak, mutluluğun sahibi olmak istiyor.​

Bence her şey bir çemberin başından sonuna bir ok. Her şeyin fazlası, bu okla insanı o duygunun tam aksine yaklaştırıyor.

Bu yüzden bence bir şeye çok sevindiğimizde ağlamamız sevinçten ağlamak değil de önceki hüzünlerimizin başını okşadığımız, “her şeye rağmen mutlu olmayı başardım” dediğimiz bir patlama, bir kutlama.​

Her şeyle sevmekle başa çıkıyorum. Vapurda gidişimi, bir insana değişimi, seçişimi inişimi çıkışımı… sevmekle.

Etrafımdaki herkese onlara olan sevgimi, sadakatimi, minnetimi göstermekle. Kendimle çok kaliteli vakit geçirmekle, kendimi sevmekle. Bu günlükte baştan sona bunları anlatıyor :))​

• Beğen
Tepkiler: LsR
Bir sokak kedisinin seni görünce tanıması, gün batımı, yatağın yanındaki priz, odanın güneşin doğuşuna açılan camı, istesen binlerce kez dinleyebileceğin en sevdiğin şarkının oturduğun kafede aniden çalmasının verdiği heyecan, sevdiklerinle zamanın nasıl geçtiğini anlayamamak, ince düşünen insanlar, yazın son zamanlarında yastığın soğuk tarafı, en sevdiğin yiyeceği en sona bıraktığında ağzında bıraktığı tat, güneşin saniyede bir değişen renklerle doğuşu, yağmurdan sonraki toprak kokusu..

Yalnızca güzel şeyler düşüneyim istedim...​

Aynı anda her yerde olduğumuz günün sonunda parçalarımızı toplayıp eve dönüyoruz. Geceleri telefonda konuşup uyuklarken başka biriyle konuşuyorum diyip uykuya teslim oluyoruz ve sabah çalan bir şarkıyla uyanıyoruz.

Soğuğa yiğitliği bıraktığımız yaştayız. Sürekli konuştuğumuz odaların içindeyiz. On dakika susunca lütfen böyle olmaz diyerek yoldan geçen insanların sorularını da çözüyoruz.

Hadi muasır medeniyetler seviyesine ulaşmış umutsuzluğumuza ben sigara içmiyorum ama siz bir sigara yakın...​

Bazılarının sandığı gibi mısralar duyguların değil, yaşanmış deneylerin sonucudur.

Tek bir mısra yazmak için birçok şehirleri, insanları ve nesneleri görmüş olmak, hayvanları tanımak, kuşların nasıl uçtuğunu duymak ve sabahları çiçeklerin açılırken nasıl titrediğini öğrenmek gerekir.​