Genel Forumlar'ın en şahanesine hoş'geldiniz.. Genel Forum - Genel Forum Sitesi'🌼

Kayıt olarak genel forum sitemizin içeriklerine ulaşa'bilirsiniz.. Yenilikci bir forum anlayışını benimseyen forummeskeni sitemiz.. Sizleri eğlendirmekten, bilgilendirmekten çok mutluluk duyacaktır..

Ne yapalım yani mevsim kışsa? Vazgeçmedik ki gönlümüzdeki bahardan ..bugün

Çok değiştin derler, hep diyecekler.

Değişmek kadar doğal bir süreç var mı? Tohumu bile toprağa eksen; fidan oluyor, meyve veriyor. Benim meyvelerim sizin ağız tadınıza uygun değilse, yapacak bir şeyim yok.

Ya toprağınızda köküm salmamıştır ya da meyvelerim size hitap etmemiştir.​

• Beğen
Tepkiler: LsR
Bence her şey bir çemberin başından sonuna bir ok. Her şeyin fazlası, bu okla insanı o duygunun tam aksine yaklaştırıyor.

Bu yüzden bence bir şeye çok sevindiğimizde ağlamamız sevinçten ağlamak değil de önceki hüzünlerimizin başını okşadığımız, “her şeye rağmen mutlu olmayı başardım” dediğimiz bir patlama, bir kutlama.​

• Beğen
Kusurdan etkileniyorum. Bir evin ahşap basamağının gıcırdayışından, duvardaki aynanın otuz yıllık oluşuyla gelen çatlaklarından, albümdeki bir fotoğrafın köşesinin yanmışlığından, bazı çerçevelerin yamukluğundan-sallanışından, gömleğin kırışığından, dil sürçmesinden, kaz ayaklarından, burnun hafif kemerinden…

O kadar kusur ki her birine baktığımda bir yorum getiriyor zihnim. Gözüm dalıyor, aklım bir kurmaca yaratıyor. Sanki gördüğüm her şey ardındaki hikayeyi simgeliyor.

Fakat anlamadığım bir geçişle, sanki aniden, her şey çok düzeltilebilir, örtülebilir, törpülenebilir oldu. Baktığım her şeyin temiz olması hayal gücümü susturuyor...​

• Beğen
Olumsuz özellik güzelleme modasına dikkat etmemiz lazım, bunun hezeyanları hepimize zarar verir. Mesela geçmiş gitmiş bir meseleyi kırk kere büyütüp inceliyorsak bu detaylara önem verdiğimizi değil takıntılı olduğumuzu gösterir. Yine bir meseleyi defalarca kafamızda canlandırıp kafamızın içine hapsoluyorsak bu bizim düşünen biri değil kuran-kuruntulu biri olduğumuza delalettir.

Kendimizi yediğimiz hiçbir şey olumlanamaz. Olumlu özellik insanı yemez, yeniler.​

• Beğen
Bir şeyleri aramak, yolda da onun üzerine düşünmek çok kutsal geliyor bana.

Geçenlerde ilkokulumun önünden geçtim. Caddede durdum, okuluma baktım ve sanki orada birinci sınıftan sekizinci sınıfa kadarki hallerimi seyrettim. (Bu seyir hem yolda olmak hem gözlemlemek anlamında.) Ve bininci kez anladım ki çocukluğumu düşününce içime acı, merhamet, bolca da sevgiyle beraber tanımlayamadığım birçok duygu daha düşüyor.

Bu duyguları belki tek tek değil ama karışmış olarak çok seviyorum. O duygu gibi ne ara duygular var mesela, ne kokteyl duygular var. Bir insanın duruşunu, bir suyun akışını, bir üzüm salkımının toprağa eğilişini gördüğümüzde; bir antik kentte ya da yaz serinliğinde ya da yanımızdan inek sürüleri geçtiğinde…

Aklımız onların fotoğraflarını çektikçe kalbimiz besleniyor. Kendimizin bir yanını daha keşfettiğimiz bu iyileştiricilere yani bu “arayış"lara bence hepimizin ihtiyacı var.

Yaşamak bir arayıştan başka nedir ki?​

• Beğen
Biri birine incitici bir laf ettiğinde ta oradan atlayıp “öyle demek istemedi"ye çeken, biri birine çok içtenken diğeri ona buz gibi davrandığında içtenin yanına gidip durduk yere o içtenliğe karşılık veren mis gibi bir insanım, sizde de var mı bu?​

Büyük batışlar ya da kayıplar yaşamadıysanız bugününüzün dününüzden çok daha güzel olduğuna emin olabilirsiniz.

İnsan kronik olarak dünde hep güzeli hatırlayıp dünün güzel olduğunu zannetme yanılgısına sahip, tıpkı eski şarkıların yalnızca güzel olanlarını hatırlayıp tüm eski şarkıları güzel zannetmemiz gibi.​

Kalbim az şeylerin sonsuz sevgisiyle dolu. Kalbimin bir dünya haritası olsa çok ülkem olmaz, az ama koca koca yer kaplayan insanlarım ve mekanlarım olurdu.

Onların da içi öyle minnetle dolu olurdu ki bu dünyanın başka hiçbir şeye ihtiyacı yok sanırdınız.​

Gün olur; birine bakarken eve varmış gibi hissedersin…

Gün olur; birinden giderken, evini yitirmiş gibi hissedersin…

Öyledir… Öyle midir?​

image

Hayatta her şey birbirine bağlıdır;

Sevgi sevgiyi çeker, nefret nefreti, cömertlik bolluğu , iyilik iyiliği çeker…

Asık suratlı bir insanın işleri hep ters gider

Nankör insan hiç mutlu olamaz.

Cimrilik yapanın hayatında bereket olmaz

İyilik yapan iyiliği, kötülük yapan kötülüğü bulur…

Yani basit bir doğa yasası; ne ekersen onu biçersin,

Bu nedenle olumlu düşün , adımlarını sevgiyle at, tebessüm et, iyi söz söyle, iyi şeyler duy, mutlu yaşa…!​

Kimse seni sen olduğun için sevmeyecek; herkes seni, seni sevmenin onlara ne kadar yakışacağını düşündüğü için, yani kendileri için sevecek ve bu da demek oluyor ki insan böyle yaparak yine kendini sevecek.

Sen hiç sevilmemiş olacaksın hikayenin sonunda…​

• Beğen
İnsan bazen sağır olmaz, sadece duymaktan bıkmış olabilir.

Böyle olunca da hiç karşılık vermez kendisine söylenenlere.

Ama bu duymuyor demek değildir.