Genel Forumlar'ın en şahanesine hoş'geldiniz.. Genel Forum - Genel Forum Sitesi'🌼

Kayıt olarak genel forum sitemizin içeriklerine ulaşa'bilirsiniz.. Yenilikci bir forum anlayışını benimseyen forummeskeni sitemiz.. Sizleri eğlendirmekten, bilgilendirmekten çok mutluluk duyacaktır..

Ne yapalım yani mevsim kışsa? Vazgeçmedik ki gönlümüzdeki bahardan ..bugün

Hayatta her şeyin olamıyor. Çok çalışıyorsun, bir şeyler okuyorsun, okullara gitmek, yeni insanlar tanımak ve pek çok hikaye dinlemek sana bir sürü artı katıyor; ama yine istediğin bazı şeyler seninle olamıyor.

Sonra anlıyorsun ki hayat sandığın gibi değil, çabalar istediğin bazı şeylere giden yolun olmazsa olmazı; fakat en önemli etkisi yeri gelince vazgeçmeyi, olmayacağını kabul etmeyi, her şeyi başaramayacağını yine sana öğreten de onlar.

Yes! her şeyi başarırsın, aslanımsın! yaparsın! ha gayret be! bunlardan vazgeçmek mi? asla ve yo! kendine olması gerekende daha fazlasını yükleyip, başarısız olunca vahhh dememek için. Bir şey iste, bir şeyi çok iyi yap, başarılı hisset, sonra başka bir şey daha yap.

Çok şey yapmaya çalışınca bir çoğu eksik, geneli yarım ve en cok istediğimse çok uzak kalmıştı. Canım benim, güzel kendim. Sen muhteşemsin; ama makina değilsin.
UNUTMA ...​

Zor zamanlar geçiriyoruz sadece sen ben değil tüm insanlık adına zor zamanlar bunlar. Düşünmeye çok vaktimiz var; ama uygulamaya var mı bilmiyoruz. Sonu olmayan bir gidişat, belirsizlikler içinde yüzen hayaller.

Korkulu rüyalar görenler ya da hala çiçeklerine can suyu dökebilenler var.
Hangisiyiz anlamak güç. Tutanacak şeyler bulanlara ne mutlu. Tutunuyoruz birbirimize bir şekilde. Elimizde olan şeyler var ve bize bağlı olmayan diğer şeyler.

Korkularımızla tanışıyoruz, bazıları tanıdık, bazıları çok yeni. Yeni bağlantılar kuruluyor beynimizde, bir de kopan bağlantılar var.
‘Ohh be!’ dediklerimiz, bir de ‘nasıl ya?’ diye hayret ettiklerimiz. Yeniden düzenlenen çekmeceler, elden çıkarılan gereksiz malzemeler ve ihtiyaç duyulup bulunamayan bazı şeyler.

Mutluyuz çok şükür; ama arıyoruz işte, peşindeyiz yine illa bir şeylerin. Avunduğumuz şeyleri kaybettik ya da yeni avuntular keşfettik burası hayli meçhul.

Değişiyor topyekûn koca bir düzen. Bunun parçası mıyız yoksa dışında mı kaldık sürecin sonunda göreceğiz.
Hayattayız işte bugünlerde bu da bir şey.

İyi geceler!​

Minik yiğenim tüm oyuncaklarını buzdolabının çekmecesine koyma girişiminde bulunuyor bu dönem. Dedim ki oyuncakları dolaba koyman bana doğru gelmiyor. Çünkü oraya yiyecek koyuyoruz.

Oyuncak dondurma setini getirip koymuş ee bu yiyecek işte diyor. Dovru... Doğru değil bakın dovru... Oldu şimdi demi diyor...ben bunu çıtır çıtır yemez miyim?​

Bir ortamda “kimse kimseyi sevmek zorunda değil.” cümlesi geçiyorsa bu sadece ‘sen beni sevmesen de olur.’ demek değil: Aynı zamanda ‘ben de seni sevmiyorum’ demektir.

Bunun gözden kaçtığını düşünüyorum.

Doğru düşünen insanların büyük büyük lafları olmuyor:

Sessiz sessiz dinliyor, sakince gözlüyor ve genelde gülümsüyorlar.​

Geçtin gittin, kalmışsın gibi davrandım. Bunu hatırla. Dünya soğudukça, saçlarını düşündüm bunu hatırla.

Benden uzakta, benden başkasına, benden herkese... deniz ve kelebek. Senin kızındım, sevdiğin, küçüğün. Yatağında, kollarının arasında iki kedili, gülümseyen bir fotoğrafın vardı. Çiçekli bir yastığın... senden niye öyle.
Canım, göğsümden bir parça kopardın...
Bunu hatırla...​

563bb3907b2ddb699ce076cd70a8fc96ed762114.jpg

Hayat zaten ne olabilir ki yani?

Hava aynı hava. Bir yerde biraz kirli bir yerde biraz temiz, vesaire.

Yağmurlu ya da güneşli. Hayat, bir hayat yani.

Bunun için çok fazla bir artistliğe falan gerek yok..!​

da910f6581159a8df167330080e95649f99e1418.gifv

Unutursam hatırlat;

Her fırtına, hayatı bozmak için gelmez…

Bazıları “Yolu temizlemek içindir”​

d5e4b003580c5c9316be58c25aefcbf796b65aac.jpg

Yaşamak ile yazmak aynı çizgide yürümüyormuş. Sesim kesildikçe adımlarım hızlandı. Bazı aynalar ile vedalaştık, bazı aynalar ile kucaklaştık.

Tüm kırık hatıralar süslü bir cenaze törenine dönüştü. Artık nefes almakta zorlanmadıkları için yüzümden hiç silinmeyecek bir tebessümüm oldu. Kimseye kızgın değilim derken içimde yükselen dalgaların şiddetini reddettiğim için özür dilerim en çok kendimden.

Çocukluğum karşımdan hızlı adımlarla yanıma geliyor. Şimdi çay içeceğiz...​

• Beğen
Tepkiler: LsR
Güzeli isteyen, güzelce çağırmayı bilmeli. Çağırdığı ne varsa en önce ona benzemeli insan.

İstediği şeye yakışmalı insan. İsteğine yakışır hâle gelmek, ona ulaşmanın en iyi yolu....​

Bu dünyada insanın uğrayacağı en büyük kötülüklerden biri, kayıtsız kalınmaktır. Görünmez ve duyulmaz olmak...
Biri varlığımıza bir yankı, acımıza bir cevap versin isteriz...

Bazı yaralar iyileşmez, sadece anlaşılmak ister...​

Kimse senin nelerle başa çıkmaya çalıştığını, neleri yendiği, yenemediğini, kimlerin yanında olmak istediğini, nelerin ağrıttığını başını, neler hissettiğini, neleri hissetmekten korktuğunu, içini, senden daha iyi bilemez.

O yüzden dik yürü hep, kendine, sadece kendin lazımsın....​