Genel Forumlar'ın en şahanesine hoş'geldiniz.. Genel Forum - Genel Forum Sitesi'🌼

Kayıt olarak genel forum sitemizin içeriklerine ulaşa'bilirsiniz.. Yenilikci bir forum anlayışını benimseyen forummeskeni sitemiz.. Sizleri eğlendirmekten, bilgilendirmekten çok mutluluk duyacaktır..

Ne yapalım yani mevsim kışsa? Vazgeçmedik ki gönlümüzdeki bahardan ..bugün

Bazı hislerin, bazı meselelerin, bazı hüzünlerin izahatı olmaz …

Sadece saklıdır, hep sol yanında tutsak kalır …

Unutulmaz …

Zaman unutturmaz…

Bir utangaç bakışta … Bir gülüşte… Öyle bir yerlerde kalır …​

• Beğen
Tepkiler: LsR
images

Bazı kelimeleri kullanırken, bazı cümleleri kurarken, bir şey anlatırken; bin kere düşünüp, bin kere vazgeçiyorsan, geri dönüşü olmadığında da pişmanlıktan ölüyorsan...

İncelikten değil, düşünceli olmaktan değil... insan kendini incitmekten bile bu kadar korkmuyor... beni aptal yapan bu duyguyu fark ettiğimden beri daha çok seviyorum...​

• Beğen
Cam kırıldıktan sonra kapı çalınsa ne olur ki hiç ama hiç önemi yok....
Güne bir şarkı bırakayım....

Çok şey söylemek istiyorum..

Meselâ, yangını çıkardıktan sonra küllerine bakıp üzülmek boşa demek istiyorum.

Öldürdükten sonra görmek istemek boşa demek istiyorum.

Sonra duruyorum ve bakıyorum da

Kelimeler de boşa…​

• Beğen
Kırk yılda atılan kırk düğüm.. Yarayı sarmaktı amaç, bazen boğaza ilmek. Öyle ya yolumuz uzundu. Ne hengamelerden geçtik, ne yokuşlarda yorulduk.

Anlattıklarımız da oldu, anlayamadıklarımız da ve hatta anlamaya çalışmadıklarımız. Geceyi gördük, kördük sabahına. Cam kenarına düştük. İzledik herşeyi yahut izledik sanarken kaçırdık çoğu zaman görmemiz gerekenleri.​

• Beğen
Gözlerini kapatmanın görmeye hiç bir yararı olmaz...Gözüne toprak da kaçsa, güneş kör etmeye yakın da olsa kapatmayacaksın gözlerini;

Görmen gereken şey karşına çıkınca görebilmek için...​

• Beğen
Kimi heybesinde korkularını, kimi saadeti ya da hüznü taşır. Kimi, yükünü çok uzaklara taşır kimi de yakına.

İnsan en çok kaçtığına mahkûm kalır, en çok arzuladığınaysa daima uzaktır.​

• Beğen
image

Beklemeyince, ummayınca, vazgeçince hafifliyor hayat:

Kocaman bir yük kalkıp gidiyor üzerinden…

Kendi kendine kalınca, kimseden beklentin olmayınca, oluruna bırakınca kolaylaşıyor…

Hayatın dümeninin elinde olmadığını anladığında, vitesi boşa aldığında, rüzgara karşı durmadığında, her şeyi kontrol edemeyeceğini kanıksadığında, bazı konularda kadere güvenip boş verebildiğinde güzelleşiyor…

Kendini anlatmayı bıraktığında; insanları anlamaya çalışmadığında, buluttan nem kapmadığında, anlamsız savaşlardan kaçındığında sakinleşiyor…

Fedakarlıktan vazgeçip kendine döndüğünde, önce kendini önemsediğinde, o kadehi kendine kaldırdığında anlamlaşıyor…

“Gidemem” dediğin yerden gittiğinde,

“Yapamam” dediğin sulardan geçtiğinde, kendine yolculuk ettiğinde, herkesin geçtiği o kalabalık yollardan geçmeyip sana özel patikalardan yürüdüğünde, farklılaşıyor…!​

• Beğen
Kendini anlatmayı bıraktığında; insanları anlamaya çalışmadığında, buluttan nem kapmadığında, anlamsız savaşlardan kaçındığında sakinleşiyor…

Fedakarlıktan vazgeçip kendine döndüğünde, önce kendini önemsediğinde, o kadehi kendine kaldırdığında anlamlaşıyor…

“Gidemem” dediğin yerden gittiğinde,​

“Yapamam” dediğin sulardan geçtiğinde, kendine yolculuk ettiğinde, herkesin geçtiği o kalabalık yollardan geçmeyip sana özel patikalardan yürüdüğünde, farklılaşıyor…!

Hayat....

• Beğen
“Uzun yıllar sonra şuan yaşayan hiç kimse hayatta olmayacak ve büyük çoğunluğumuz hatırlanmayacak bile…

İşte bu yüzdendir ki, insanın sadece kendi menfaati için neyi başarıp başaramadığının, ne yiyip ne içtiğinin, ne giydiğinin, nerede gezdiğinin hiç bir önemi yoktur.

Önemli olan bir şey varsa o da; Dünyayı paylaştığın diğer bütün canlıların hayatlarına ne kadar iyilik, mutluluk ve huzur katabildiğindir…

İnsan kalbindeki sevgiyi ve güzellikleri büyüttüğü, paylaştığı kadar insandır…!”​

• Beğen
Sokakta yürüyen bir insan bir şeyi hatırlamak istediğinde yürüyüşünü yavaşlatır.

Buna karşın az önce yaşadığı kötü bir olayı unutmaya çalışan insan, bulunduğu yerden hemen uzaklaşmak istiyormuş gibi elinde olmadan yürüyüşünü hızlandırır.

Yani:

Hatırlamak için yavaşlar, unutmak için hızlanırız.

Belki de ondandır hızlı yaşama sevdamız.

Ne de olsa geçmek isteriz pişmanlığımıza iltifat etmeyen zamanı....​

• Beğen
Her insanın kendine has iklimi ve günlük hava durumları var.

Her an, herkes herkese iyi gelmiyor; sevdiğin insanlar önceliğin olmuyor. bugün yağmurluysam ve en sevdiğim insan da bulutluysa, yakın ılıman okyanusallığı, ayarsız tropikalliği reddedip bana en uzak ülkenin samyeline sığınmamda ne var?​

• Beğen