Ekli dosyayı görüntüle 9879
2Tavukları şişe geçirin. 7 dakika veya altın rengi olana kadar kızartın. Şişleri çevirerek tavuğun tüm kısımlarını pişirin
3Sarımsak ve zencefili ekleyip 2 dakika kavurun.
4Bal, soya sosu, sirke ve 100 ml suyu karıştırın.
5Kaynamaya bırakın ve tavuklar yapışkan ve kalın bir sosla kaplanana kadar orta ateşte 2 - 5 dakika pişirin.
6Susam tohumlarını üzerine serpin. Afiyet olsun!
Asya mutfağına özgü en lezzetli yemeklerden tavuk teriyaki nasıl yapılır?
Teriyaki soslu tavuk tarifi için gerekli malzemeler
- 2 yemek kaşığı kızarmış susam yağı
- 6 derisiz ve kemiksiz tavuk budu
- dilimlenmiş
- 50 gr bal
- 30 ml soya sosu
- 1 yemek kaşığı susam
- 2 büyük sarımsak karanfil ezilmiş
- 1 parmak büyüklüğünde zencefil rendelenmiş
Teriyaki soslu tavuk tarifi adım adım yapılışı
1Yağı yapışmaz bir tavada orta ateşte ısıtın.2Tavukları şişe geçirin. 7 dakika veya altın rengi olana kadar kızartın. Şişleri çevirerek tavuğun tüm kısımlarını pişirin
3Sarımsak ve zencefili ekleyip 2 dakika kavurun.
4Bal, soya sosu, sirke ve 100 ml suyu karıştırın.
5Kaynamaya bırakın ve tavuklar yapışkan ve kalın bir sosla kaplanana kadar orta ateşte 2 - 5 dakika pişirin.
6Susam tohumlarını üzerine serpin. Afiyet olsun!