Soslu Fırın Kabak Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 18 gün
Mesajlar
17,928
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
soslu-firin-kabak_2210-730x548.jpg

Soslu Fırın Kabak Tarifi İçin Malzemeler​

  • 3 adet yeşil kabak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak


Soslu Fırın Kabak Tarifi Nasıl Yapılır?​

3 adet yeşil kabağı yıkıyoruz ve soymadan aparat yardımıyla dilim dilim kesiyoruz.

Bir kaba 1 tatlı kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı yoğurt ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyuyoruz. Üzerine 1 çay kaşığı karabiber serpip sosu güzelce karıştırıyoruz.

Hazırladığımız kabakları sosun üzerine alıyoruz. 1 tatlı kaşığı tuz serpiyoruz. Tüm malzemeyi güzelce harmanlıyoruz.

Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine hazırladığımız kabakları diziyoruz. 200 derecelik fırında kabaklar kızarana kadar pişiriyoruz.

Bir kasede 1 diş ezilmiş sarımsak ve 4 yemek kaşığı yoğurdu karıştırıyoruz.
Servis yaparken tabağa önce sarımsaklı yoğurt koyuyoruz kenarlarına kabakları diziyoruz ve dereotu ile süslüyoruz.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt