Patatas Bravas Malzemeleri:
3 patatesZeytinyağı/Ayçiçek yağı
Tuz
Fırında yapacaksanız ek olarak:
Kırmızı toz biber
Karabiber
Kimyon
Brava Sos İçin:
1 küçük soğan
2 diş sarımsak
1 küçük kapya biber
3 orta boy olgun domates
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı toz kırmızı biber(isterseniz acı biber)
1 tutam kekik
1 tutam toz şeker
Aioli Sos İçin:
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı mayonez
Patatas Bravas Nasıl Yapılır?
1Öncelikle patatesleri soyup, yıkıyoruz ve iri küp şeklinde doğruyoruz. Tavada kızdırdığımız yağda kızartıyoruz ve sıcakken isteğe göre tuzunu ekliyoruz. Kızartma ağır olur derseniz derin bir kapta tuzu ve diğer baharatları ekleyerek patatesleri iyice karıştırıp fırında da pişirebilirsiniz.
2
Domates bazlı Brava sosu için tavada kızdırdığımız yağda ince doğradığımız soğanı, sarımsağı ve biberi kavurmaya başlıyoruz. 3- 4 dakikadan sonra küçük doğradığımız domatesleri de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Tuzu, şekeri, toz kırmızı biberi, isterseniz acı biberi ve kekiği de ekleyip iyice pişiriyoruz. Piştikten sonra robottan geçirip tamamen pürüzsüz bir sos elde ediyoruz.
3
Aioli sos için sarımsakları ezip mayonezle karıştırıyoruz. Evde kolayca mayonez yapmak için tarifimize bir göz atabilirsiniz.
Akdeniz kökenli bu ünlü sosun orijinali sadece ezilmiş sarımsak ve zeytinyağı ile yapılır. Sarımsağa yağı yavaş yavaş yedirerek mayonez kıvamına getirmek gerekiyor. Ancak bu hem çok zahmetli hem de ortaya çıkan ürün az olduğundan pahalı bir yöntem. Bu nedenle artık neredeyse tüm dünyada Aioli sos, sarımsak ve mayonezin karışımıyla yapılıyor diyebiliriz.
4
Patatesleri servis tabağına alıp üzerine önce Aioli sosu sonra domates sosunu döküyoruz. Afiyet olsun!