Patatas Bravas: İspanya’nın soslu patates kızartması tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 19 gün
Mesajlar
17,932
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
IMG_20210516_164740_600-150x150.jpg

Patatas Bravas Malzemeleri:​

3 patates
Zeytinyağı/Ayçiçek yağı
Tuz
Fırında yapacaksanız ek olarak:
Kırmızı toz biber
Karabiber
Kimyon

Brava Sos İçin:
1 küçük soğan
2 diş sarımsak
1 küçük kapya biber
3 orta boy olgun domates
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı toz kırmızı biber(isterseniz acı biber)
1 tutam kekik
1 tutam toz şeker

Aioli Sos İçin:
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı mayonez

Patatas Bravas Nasıl Yapılır?​

1
Öncelikle patatesleri soyup, yıkıyoruz ve iri küp şeklinde doğruyoruz. Tavada kızdırdığımız yağda kızartıyoruz ve sıcakken isteğe göre tuzunu ekliyoruz. Kızartma ağır olur derseniz derin bir kapta tuzu ve diğer baharatları ekleyerek patatesleri iyice karıştırıp fırında da pişirebilirsiniz.
2
Domates bazlı Brava sosu için tavada kızdırdığımız yağda ince doğradığımız soğanı, sarımsağı ve biberi kavurmaya başlıyoruz. 3- 4 dakikadan sonra küçük doğradığımız domatesleri de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Tuzu, şekeri, toz kırmızı biberi, isterseniz acı biberi ve kekiği de ekleyip iyice pişiriyoruz. Piştikten sonra robottan geçirip tamamen pürüzsüz bir sos elde ediyoruz.
3
Aioli sos için sarımsakları ezip mayonezle karıştırıyoruz. Evde kolayca mayonez yapmak için tarifimize bir göz atabilirsiniz.
Akdeniz kökenli bu ünlü sosun orijinali sadece ezilmiş sarımsak ve zeytinyağı ile yapılır. Sarımsağa yağı yavaş yavaş yedirerek mayonez kıvamına getirmek gerekiyor. Ancak bu hem çok zahmetli hem de ortaya çıkan ürün az olduğundan pahalı bir yöntem. Bu nedenle artık neredeyse tüm dünyada Aioli sos, sarımsak ve mayonezin karışımıyla yapılıyor diyebiliriz.
4
Patatesleri servis tabağına alıp üzerine önce Aioli sosu sonra domates sosunu döküyoruz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst Alt