Ekli dosyayı görüntüle 5564
Püre Yatağında Tavuk Sote İçin Gerekli Olan Malzemeler
Püre için;
Püre Yatağında Tavuk Sote İçin Gerekli Olan Malzemeler
Püre için;
- 6 adet orta boy patates,
- Yarım çay bardağı süt,
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi,
- Bir tutam karabiber,
- Bir tutam tuz
- 1 kilo küp küp doğranmış şekilde tavuk göğsü,
- 2 adet orta boy soğan,
- 4 adet yeşil biber,
- 10 adet çeri domates veya 4 adet normal domates
- 1 yemek kaşığı domates veya biber salçası,
- 2 diş sarımsak,
- Bir tutam tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik,
- 2 adet defne yaprağı,
Püre Yatağında Tavuk Sote Tarifi Nasıl Hazırlanır?
- Öncelikle püre için 6 adet patatesleri haşlamaya başlayalım.
- Haşlanan patatesleri soyduktan sonra püre için gerekli olan bütün malzemeleri bir kaba alalım ve blender ile pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpalım.
- Daha sonra tavuk sote tarifi için bir tavaya küp küp doğranmış tavuk göğsünü alalım.
- Tavuklar suyunu çekene kadar pişirmeye devam edelim.
- Tavada pişen tavuklar suyunu çektikten sonra sırasıyla soğan, biber, domates, salça ve sarımsak gibi malzemeleri ekleyelim.
- Tüm malzemeleri ekledikten sonra en son tarifte yer alan veya isteğine bağlı olarak baharatları ekleyelim. Baharatları ekledikten sonra 2 adet defne yaprağını da sotenin üzerine koyup tavanın kapağını kapatalım.
- Tavuklarımız iyice pişene kadar kapağı açmayalım.
- Tavuklar piştikten sonra servis tabağına püre alalım ve tavuk sotenin yatağını hazırlayalım.
- Servis tabağının tabanına bir kaşık yardımıyla koyduğumuz pürenin üzerine tavuk soteyi ekleyelim.
- Püre yatağında tavuk sote tarifiniz lezzetli ve pratik bir şekilde hazır.
- Tavuk soteyi püre yatağında Sıcak servis etmeniz önerilir.
- Afiyet Olsun.