Malzeme Listesi
Patates püresini hazırlamak için;
- 8 adet haşlanmış orta boy patates
- 3 yemek kaşığı süt
- 2 – 3 dal ince doğranmış maydanoz
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı yeni bahar
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet ince doğranmış orta boy kuru soğan
- 2 diş ince doğranmış sarımsak
- 800 gram doğranmış tavuk göğüs eti
- 1 adet küçük doğranmış yeşil sivri biber
- 1 adet küçük doğranmış kırmızı kapya biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım su bardağı su
- 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- Yemeğin yapımına, uygun bir tencereye alınan yıkanmış patateslere üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edilip, tencerenin kapağı kapatılarak orta ateşe ayarlı ocakta patatesler yumuşayana kadar haşlanmasıyla başlanır.
- Sonrasında, kabukları soyulup ezilerek püre haline getirilen patateslere, diğer malzemeler de eklenip iyice karıştırılarak yapımı tamamlanır.
- Soğan ve tavuk etlerini, hafif pembeleşene ve suyunu verip çekene kadar pişirmeniz yeterli olacaktır.
- Tavuk soteye ve patates püresine ilave edilen baharatların cinsini ve ölçüsünü, damak tadınıza uyacak şekilde değiştirebilirsiniz.
- Hazırlanan patates püresinden hazırlanan çanaklara, sotelenmiş tavuk etlerinden 2’şer yemek kaşığı yerleştirmeniz yeterli olacaktır.
- Sosu eklenip üzerine rendelenmiş kaşar peyniri yerleştirilen yemek, önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında fansız olarak peynirler eriyip kızarana kadar yaklaşık 25 dakika boyunca pişirilmelidir.
- Fırından alındıktan sonra ilk sıcağı geçen yemek artık servise hazırdır.