Karnabahar püresi tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 17 gün
Mesajlar
17,919
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
61e1794686b24a15e8c0e046.jpg


Malzemeler​

1 orta boy karnabahar
2 yemek kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı süt
1/4 bardak parmesan rendesi
1/4 çay kaşığı tuz
1/8 yemek kaşığı karabiber

Karnabahar Püresi Nasıl Yapılır?​


Karnabaharı çiçeklerine ayırıp suyuna biraz tuz atarak 15 dakika kadar haşlayın. Karnabaharlar yeterince yumuşadığında süzün.
Bir yandan tereyağını orta ateşte eritin. 4 parçaya kestiğiniz sarımsakları tereyağında 2 dakika kavurun.
Karnabaharı mutfak robotuna alın. Sarımsakları tereyağıyla birlikte ekleyin.

Sütü, rendelenmiş peyniri, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderdan geçirin.
Sıcak servis edin. Servis sırasında üzerini frenk soğanı veya biberiye ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt