Malzemeler
Sabayon için- 2 yumurta
- 50 gr toz şeker
- 60 ml süt
- 2 tatlı kaşığı granül kahve karışımı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
- 55 gr toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
- 175 ml süt
- 200 ml krema
- 55 gr pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 100 gr labne peyniri
- 5~6 dilim kakaolu kek
- 30 gr kakao
- Yarım su bardağı portakal suyu
- Kurutulmuş portakal dilimleri
- Toz Antep fıstığı
Portakallı Tiramisu
Nasıl Yapılır
- Sabayon için cam bir kasede yumurta sarıları, şeker, kahve karışımı, vanilya ve rendelenmiş portakal kabuğunu çırpın.
- Kaseyi içi kaynayan su dolu bir tencereye yerleştirin ve karıştırarak koyulaşıncaya kadar yaklaşık 8 dakika pişirin.
- Karışımı oda ısısına getirdikten sonra üzerini örterek birkaç saat ya da 1 gece buzdolabında bekletin.
- Pastacı kreması için şeker, un, rendelenmiş portakal kabuğu, yumurta sarısı ve sütü çırpıcı ile karıştırın.
- Sürekli karıştırarak önce orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Kremayı bir kaseye aktarıp üzerini örtün ve birkaç saat ya da 1 gece buzdolabında bekletin.
- Krema, pudra şekeri ve vanilyayı mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın. Peyniri, pastacı kremasını ve sabayonu ekleyip iyice karıştırın.
- Keki ufalayarak servis kaselerinin tabanına paylaştırın. Üzerine tatlı kaşığı ile portakal suyu gezdirin.
- Hazırladığınız kremayı sıkma torbasına aktarıp keklerin üzerine doldurun. Birkaç saat buzdolabında soğuttuktan sonra üzerine kakao serpiştirin. Portakal dilimleri ve toz fıstık ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.