Malzemeler
- 1 adet 150 gr’lık antrikot
- 1 adet kök rezene, çok ince dilimlenmiş
- ½ adet portakal, kabuğu ve beyaz kısımları temizlenip doğranmış
- 50 gr Amerikan pirinci
- 50 gr haşlanmış yeşil mercimek
- 5 gr maydanoz yaprağı
- 2 dal Frenk soğanı, kıyılmış
- Zeytinyağı
- Tuz, karabiber
- Sos için:
- 1 çay kaşığı Dijon hardalı
- 1 çorba kaşığı portakal suyu
- 1 tatlı kaşığı lime suyu
- Sızma zeytinyağı
- Tuz
Rezeneli Etli Portakallı Pirinç Salatası
Nasıl Yapılır
- Pirinci yıkayıp süzün. 100 ml sıcak su ile ufak bir tencereye alın. Bir tutam tuz ilave edip kaynamaya bırakın. Orta-kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın.
- Sos için; hardal, portakal suyu, lime suyu, bir tutam tuz ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını kapağı kapalı bir kavanozda çalkalayarak karıştırın.
- Yapışmaz tabanlı bir tavayı yüksek ateşte ısıtıp hafifçe zeytinyağlayın. Antrikotun her iki tarafını tuzlayıp karabiberledikten sonra tavaya koyun. Orta pişmiş kıvam için her yüzünü 1,5 dakika pişirin. Kenara alıp 2 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyin.
- Rezene dilimleri, haşlanmış pirinç, yeşil mercimek, maydanoz yaprakları ve portakal parçalarını servis tabağına alın. Hazırladığınız sosu gezdirip et dilimleriyle tamamlayın. Kıyılmış Frenk soğanı serpiştirip servis edin.