Rezeneli Etli Portakallı Pirinç Salatası Tarifi

Katılım
2 yıl 1 ay 18 gün
Mesajlar
17,717
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,160
Cinsiyet
bPg20e
rezeneli-etli-ve-portakalli-pirinc-salatasi-ccdfbeef-4cbe-4fec-9a42-3051a83a67b9.jpg

Malzemeler​

  • 1 adet 150 gr’lık antrikot
  • 1 adet kök rezene, çok ince dilimlenmiş
  • ½ adet portakal, kabuğu ve beyaz kısımları temizlenip doğranmış
  • 50 gr Amerikan pirinci
  • 50 gr haşlanmış yeşil mercimek
  • 5 gr maydanoz yaprağı
  • 2 dal Frenk soğanı, kıyılmış
  • Zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • Sos için:
  • 1 çay kaşığı Dijon hardalı
  • 1 çorba kaşığı portakal suyu
  • 1 tatlı kaşığı lime suyu
  • Sızma zeytinyağı
  • Tuz

Rezeneli Etli Portakallı Pirinç Salatası

Nasıl Yapılır​

  1. Pirinci yıkayıp süzün. 100 ml sıcak su ile ufak bir tencereye alın. Bir tutam tuz ilave edip kaynamaya bırakın. Orta-kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın.
  2. Sos için; hardal, portakal suyu, lime suyu, bir tutam tuz ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını kapağı kapalı bir kavanozda çalkalayarak karıştırın.
  3. Yapışmaz tabanlı bir tavayı yüksek ateşte ısıtıp hafifçe zeytinyağlayın. Antrikotun her iki tarafını tuzlayıp karabiberledikten sonra tavaya koyun. Orta pişmiş kıvam için her yüzünü 1,5 dakika pişirin. Kenara alıp 2 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyin.
  4. Rezene dilimleri, haşlanmış pirinç, yeşil mercimek, maydanoz yaprakları ve portakal parçalarını servis tabağına alın. Hazırladığınız sosu gezdirip et dilimleriyle tamamlayın. Kıyılmış Frenk soğanı serpiştirip servis edin.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt