Portakallı Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Şerbeti için:
- 1 su bardağı portakal suyu
- Yarım su bardağı su
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 2-3 damla limon
- Süslemek için: portakal kabukları
Pişirme Önerisi
Küçük kek kalıplarınız yoksa aynı malzemeyi orta boy cam fırın kabında da pişirip dilimleyerek servis yapabilirsiniz...Portakallı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Bir kapta 3 yumurtayla 1 su bardağı toz şekeri çırpıyoruz. Üzerine 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu koyup tekrar çırpıyoruz. Bu karışımı küçük teneke kek kalıplarına paylaştırıyoruz. 180 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.Ayrıca bir tencerede 1 su bardağı portakal suyu, yarım su bardağı suyu, 1.5 su bardağı toz şeker ve 2-3 damla limon ile kaynatıyoruz. Şeker eridikten 1-2 dakika sonra ocaktan alıyoruz. Şerbet soğuyunca pişirdiğimiz revaninin üzerine döküyoruz ve revaniler şerbeti çekince üzerini portakal kabukları ile süsleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun…