Portakallı Revani Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 18 gün
Mesajlar
17,923
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
portakalli-revani_4x3_1185-730x548.jpg


Portakallı Revani Tarifi İçin Malzemeler​

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Şerbeti için:
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • Yarım su bardağı su
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2-3 damla limon
  • Süslemek için: portakal kabukları


Pişirme Önerisi​

Küçük kek kalıplarınız yoksa aynı malzemeyi orta boy cam fırın kabında da pişirip dilimleyerek servis yapabilirsiniz...

Portakallı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?​

Bir kapta 3 yumurtayla 1 su bardağı toz şekeri çırpıyoruz. Üzerine 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu koyup tekrar çırpıyoruz. Bu karışımı küçük teneke kek kalıplarına paylaştırıyoruz. 180 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.

Ayrıca bir tencerede 1 su bardağı portakal suyu, yarım su bardağı suyu, 1.5 su bardağı toz şeker ve 2-3 damla limon ile kaynatıyoruz. Şeker eridikten 1-2 dakika sonra ocaktan alıyoruz. Şerbet soğuyunca pişirdiğimiz revaninin üzerine döküyoruz ve revaniler şerbeti çekince üzerini portakal kabukları ile süsleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun…
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt