MALZEMELER
1 su bardağı portakal suyu
2 adet portakal kabuğu rendesi
1,5 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1,5 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
İçi için:
1 su bardağı kıyılmış ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
YAPILIŞI
- Öncelikle şerbeti kaynatıp soğumaya bırakın.
- Hamur malzemelerini karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Ceviz ve tarçını karıştırın.
- Hamuru el ile büyükçe açın bardakla bastırarak yuvarlak şekiller çıkarın.
- İçine ceviz karışımını ekleyin ve yanlardan birleştirin birleşim kısmını iyice bastırın ki pişerken açılmasın.
- Yağlanmış tepsiye dizin 180 derece fırında iyice kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
- Fırından çıkınca ilk sıcağı çıkınca şerbeti tatlıların üzerine gezdirin.
- 4-5 saat şerbetini çekmesi için bekletin.