Portakallı Pankek Tarifi

Katılım
2 yıl 3 ay 5 gün
Mesajlar
17,990
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,196
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 6830
Malzemeler :

  • Yarım portakal
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un
  • 2,5 gram vanilya şekeri
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı su
Yapılışı :


İlk olarak yarım portakalı soyun ve küp küp doğrayın. Bir kase içerisine 2 adet yumurta ile birlikte ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar blender ile malzemeleri doğrayın. Portakallar tamamen püre haline geldiğinde bir kase içerisine süzerek karışımı alın. Karışım içerisine 2 yemek kaşığı toz şeker ile 1 yemek kaşığı balı ekleyin. Tamamen pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın. Sıvı malzemeler homojen olarak karışınca 1 su bardağından 1 parmak eksik un, 2,5 gram vanilya şekeri, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu kase içerisine ekleyin.

Normal bir pankek hamuru kıvamı alana kadar su ekleyip çırpın. Harcı hazırladıktan sonra pişirmek için gerekli olan tavaya bir yemek sıvıyağ dökün ve fırça ile sürün. Tavayı ısıtın. Isınan tavada 1,5 yemek kaşığı pankek harcından koyun. Yuvarlak şekil vererek yayın. Pankekin üzeri göz göz olana kadar pişirin ve spatula ile ters çevirin. iki tarafını da pişirince tavadan alıp servis edin. Afiyet olsun.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt