Peynirli Kabak Dolması Tarifi

Katılım
2 yıl 3 ay 4 gün
Mesajlar
17,990
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,196
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 6851

Peynirli Kabak Dolması Tarifi İçin Malzemeler​

  • 10 adet yuvarlak mini kabak
  • 200 g lor peyniri
  • 200 g gravyer peyniri (Rende)
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz

Peynirli Kabak Dolması Nasıl Yapılır?​

Kabakları tuzlayıp 1 saat bekletmek hem lezzet verir hem de kabaklara ön haşlama yapmayı gerektirmez, yumuşatır.
  • Kabakların içini oyup, tuzlayın ve 1 saat bekletin. Fırını 180 derecede ısıtıp kabakları 15 dakika pişirin ve çıkarın.
  • Peynirler, yumurta ve unu karıştırıp kabakların içine doldurun. Peynirli kabak dolmasını 200 derecede ısınmış fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 25 dakika pişirin.
 
  • Beğen
Tepkiler: LsR

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 8 ay 25 gün
Mesajlar
25,277
Tepkime puanı
8,724
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
kabak yemeklerini çok sevdiğim söylenemez ama kabak yemeğinde içinde dere otu sonra üzerine sarımsaklı yoğurt tabi bu kabak yemeğinin içinde azcık pirinçte olmalı onu severim.. kabak tek başına yenile bilecek birşey değil... boşuna kabak tadı verdi demezler... salatanın abisi gibi birşey...

salata demişken bildiğimiz hıyar onu rendeleyin kızartın kara lahanada rendeleyin hatta olursa azcık havuçta rendeleyin kızartın .. sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökün yiyin... tadından kanatlanacaksınız :haha:
 
Katılım
2 yıl 3 ay 4 gün
Mesajlar
17,990
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,196
Cinsiyet
bPg20e
Dereotlu kabak yemeğine bizde çok az pirinç atarız.Güzel oluyor.Birde kabakları jülyen doğrarız soğanla güzelce kavururuz baharatlı güzel oluyor.İstenirse üzerine yoğurtlama da yapılabilir.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt