tavuk pirzola
1 kilo (kg)
Sos İçin
taze soğan, ince kıyılmış4 dal
kabak, ince dilimlenmiş
4 adet
dil peyniri, rendelenmiş
1 su bardağı
Şefin Önerisi:
Fırın yemeklerinde kullanacağınız tavuk yağlı olursa kuruma yapmayacaktır. Fırın torbası kullanmak, tavuğun yağı ve suyunu içinde tutarak kurumasının önüne geçer.
Fırında Peynirli Tavuk Pirzola Nasıl Yapılır?
1
Fırını 180 dereceye ısıtın.
2
Fırın torbasına tavukları alın. İçine çeşniyi ekleyip, eşit şekilde dağılana dek karıştırın.
3
Tavukları yassı ve üst üste gelmeyecek şekilde dizin, yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
4
40 dakika fırınlayın.
5
Tepsiye çıkartıp, torbayı dikkatli bir şekilde açın ve torbayı tepsiden alın.
6
Tepsiye kabakları ekleyin ve karıştırın. Üzerine peynir serpip, 15 dakika renk alana dek fırınlayın.
7
Üzerine taze soğan ekleyerek servis edin.
Fırında Peynirli Tavuk Pirzola Servis Önerisi:
Fırında Peynirli Tavuk Pirzola üzerine taze soğanın yanı sıra ince kıyılmış maydanoz da ekleyebilirsiniz.