Tavada Peynirli Kahvaltılık Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 17 gün
Mesajlar
17,919
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
peynirlikahvaltilik-1024x566.webp


Malzeme Listesi

Hamurunu hazırlamak için;


  • 1 su bardağı un
  • 1 adet çırpılmış oda sıcaklığında yumurta
  • 1 tepeleme çay kaşığı hamur kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı oda sıcaklığında süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ya da böreklik beyaz peynir
  • 2 dal doğranmış taze yeşil soğan ya da 1 tutam ince doğranmış maydanoz veya dereotu
Pişirme aşamasında tavaya eklemek için;

  • 2 – 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Hamuruna eklenen yumurta, çırpıldıktan sonra ilave edilmelidir.
  • Hazırlanan hamuru aktarmadan önce, pişirme işlemini yapacağınız tavaya sıvı yağ eklemeniz gerektiğini hatırlatırız.
  • Hamur, tavanın kapağı kapalı ve eğer deliği varsa kapatılarak kısık ateşe ayarlı ocakta kontrollü biçimde pişirilmelidir.
  • Altı pişen kahvaltılık, üzeri sıvı yağ ile yağlandıktan sonra ters çevrilip diğer yüzü de aynı şekilde kızartılmalıdır.
  • Pişirilip ilk sıcağı geçtikten sonra dilimlenerek servise hazır hale getirilir.
Ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt