MALZEMELER
- 5 adet patates
- 1 küçük yumurta
- 4 – 5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Köftesi için;
- 400 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet soğan
- 5 yemek kaşığı ekmek içi
- Bir tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Sosu için;
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 250 ml su
YAPILIŞI
- Patatesi soyalım ve iri parçalar halinde doğrayalım. Ardından tencereye alıp üzerine su ile tuz ekleyerek haşlayalım.
- Haşlanan patatesi derin bir kaseye alalım ve üzerine tereyağı ile karabiberi ekleyip ezelim. Oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirelim.
- Oda sıcaklığına gelen patatesin üzerine un ile yumurtayı ekleyip karıştıralım.
- Köfte için gerekli tüm malzemeleri alalım ve yoğuralım.
- Sosu için; kaseye suyu, zeytinyağını ve salçayı alıp karıştıralım.
- Kullanacağımız borcama sosumuzun yarısını alalım.
- Dinlenen patates harcını alalım ve mandalina büyüklüğünde paçalar alıp yuvarlayalım. Daha sonra ortasını hafifçe bastırarak açalım.
- Köfteleri de patates topları kadar parçaya ayıralım ve yuvarlayıp patateslerin içlerine yerleştirelim.
- Kalan sosu üzerine gezdirelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü olarak pişirelim
- .
- Afiyet olsun!