Malzemeler
- 1 fincan un
- 1-2 adet patates (çiğ)
- 1 fincan patates püresi
- Sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 yumurta
- 1/4 su bardağı süt
- Pudra şekeri (isteğe göre)
Boxty (Patatesli Pankek)
Nasıl Yapılır
- İlk önce çiğ patatesleri rendeleyin ve temiz bir beze yerleştirin.
- Fazla nemli olmasını önlemek için bezi bükerek hafifçe suyunu süzün.
- Patates püresine yumurta ve rendelenmiş çiğ patates ekleyerek karıştırın.
- Farklı bir kapta un, kabartma tozu, tuzu karıştırın.
- Unlu karışımı, patates püresine ekleyerek çırpın.
- Kalınlaştırmak için süt ekleyin ve tekrar karıştırın.
- Bir tavayı orta ateşte ısıtın. İçerisine sıvı yağ veya tereyağı ekleyin.
- Yağ ısınmaya başladığında patatesli karışımdan bir miktar alın ve tavaya dökün.
- Patatesin kenarlarını düzelttikten sonra iki tarafını da kızartın.
- Patatesli harç bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
- Pişen pankekleri servis tabağına alın. Üzerine pudra şekeri veya maydanoz ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.