Muskatlı Patates Humusu Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 18 gün
Mesajlar
17,928
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
muskatli-patates-humusu-56f3ed56-59a1-4871-9a50-7d7a135ee256.jpg


Malzemeler​

  • 1 kg patates
  • 1 çay kaşığı muskat cevizi (Rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı tahin
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 çay bardağı limon suyu
  • 2 diş sarımsak
Üzeri için
  • 1’er çay kaşığı kırmızı toz biber, kimyon, sumak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 dal maydanoz (Kıyılmış)

Muskatlı Patates Humusu

Nasıl Yapılır​

  1. Patatesleri yıkadıktan sonra haşlayın ve kabuğunu soyarak püre haline getirin.
  2. Tahin, iki yemek kaşığı sıcak su ve limon suyunu bir kasede karıştırın.
  3. Patates püresine tahinli karışımı, havanda ezilmiş sarımsağı, tuzu ve rendelenmiş muskat cevizini ekleyin. Tekrar karıştırıp iyice püre haline getirin. Baharatlı patates püresini servis tabağına yayın.
  4. Üzeri için tereyağı ile zeytinyağını bir tavada eritip ısıtın. Patates püresinin üzerine gezdirin.
  5. Kırmızı toz biberi, kimyonu ve sumağı serpin. En son kıyılmış maydanozu serperek servis edin.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt