Malzemeler
Malzemeler
patates, kabuğu soyulmuş,elma dilim doğranmış3 adet
havuç, dilimlenmiş
2 adet
bezelye
1 su bardağı
tavuk but, kemiksiz, bütün
4 adet
Tavuk Çeşni
1 yemek kaşığı
ayçiçek yağı
5 yemek kaşığı
domates salçası
2 yemek kaşığı
su
1 su bardağı
Tavuklu Patates Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
5 Adım1
Ayçiçek yağı ve tavuk çeşnisini bir kaba ekleyip, karıştırın. Tavukları içine ekleyip, sosla kaplayın.
2
Orta boy bir tavayı yüksek ateşte ısıtıp, tavukların her bir yüzünü 3'er dakika mühürleyin. Kenara alın. Patates ve havuçları ekleyip, orta ateşte 5' soteleyin.
3
Salçayı ilave edip, 2' kavurun. Suyu ekleyip, kaynayana dek pişirin. Altını kapatın.
4
Fırını 200 dereceye ısıtın. Fırın kabına tavadaki sebzeleri ekleyip, üzerine tavukları ve bezelyeleri ekleyin.
5
Tavuklar pişip sebzeler renk alana dek yaklaşık 30' pişirin. Servis edin.