- Katılım
- 4 yıl 13 gün
- Mesajlar
- 906
- Tepkime puanı
- 801
- Konum
- istanbul
- Web sitesi
- www.yenidendogus.net
- Cinsiyet
- Medeni Hal
Patates Graten tarifi İçin Malzemeler
İsteğe göre 5-10 adet patates
1 paket krema
1 büyük çay bardağı süt
100 gram kaşar peyniri
50 gram cheddar peyniri (olmasada olur)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Patatesleri orta kalınlıkta halka halka doğrayın.
Patatesleri bir kaba alın, krema, tuz, karabiber ve kekiği iyice harmanlayın.
Yağlanmış, ısıya dayanıklı fırın kabına patatesleri dizin ve 40 dakika fırında pişirin.
35-40 dakika sonra patatesleri fırından çıkartın ve rendenin ince kısmıyla rendelenmiş cheddar peyniri ve kaşarı patateslerin üzerine örtün.
Peynirler, eriyip kızarana kadar 10 dakika daha pişirin.
İşte bu kadar, afiyet olsun!
Dipnot: Az miktarda jülyen kesim tavuk göğsünü biraz soteleyip içine eklerseniz tadından yenmez..
(Telafi etmece)
İsteğe göre 5-10 adet patates
1 paket krema
1 büyük çay bardağı süt
100 gram kaşar peyniri
50 gram cheddar peyniri (olmasada olur)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Patatesleri orta kalınlıkta halka halka doğrayın.
Patatesleri bir kaba alın, krema, tuz, karabiber ve kekiği iyice harmanlayın.
Yağlanmış, ısıya dayanıklı fırın kabına patatesleri dizin ve 40 dakika fırında pişirin.
35-40 dakika sonra patatesleri fırından çıkartın ve rendenin ince kısmıyla rendelenmiş cheddar peyniri ve kaşarı patateslerin üzerine örtün.
Peynirler, eriyip kızarana kadar 10 dakika daha pişirin.
İşte bu kadar, afiyet olsun!
Dipnot: Az miktarda jülyen kesim tavuk göğsünü biraz soteleyip içine eklerseniz tadından yenmez..
(Telafi etmece)