Genel Forumlar'ın en şahanesine hoş'geldiniz.. Genel Forum - Genel Forum Sitesi'🌼

Kayıt olarak genel forum sitemizin içeriklerine ulaşa'bilirsiniz.. Yenilikci bir forum anlayışını benimseyen forummeskeni sitemiz.. Sizleri eğlendirmekten, bilgilendirmekten çok mutluluk duyacaktır..

Ne yapalım yani mevsim kışsa? Vazgeçmedik ki gönlümüzdeki bahardan ..bugün

İnsan sadece yalnız olabildiği sürece, bütünüyle kendisi olur: Demek ki, yalnızlığı sevmeyen özgürlüğü de sevmez, çünkü insan ancak yalnız olduğunda özgürdür." diyor Schopenhauer.

İnsan kendini, kendisiyle vakit geçirmenin yalnızlık olmadığını bilecek kadar iyi yetiştirmeli..

Öyle anlar oluyor ki; Hak veriyorum kalabalıklara,
Aklıyla yaşayanlara! İnsanları kendine meze yapanlara..

Öyle anlar geliyor ki;
Sök at kalbini diyorum, kaldırımlara..
Çamurlara belensin, ezilsin; Acıyla.

Sen de diyorum: Sen de onlar gibi ol, Duygusuzca yaşa!
..
Geçiyor sonra!

• Beğen
Tepkiler: LsR
Takmayacaksın, takarsan daha çok üstüne gelirler. Yürüyüp geçeceksin, hep yürüyüp geçeceksin. Ben öyle yaptım. Hep yürüdüm.

Herkesin her şeyi anlamasını bekleyemezsin. Sen yürüyüp gideceksin. Anlayan anlayacak. Anlamayan anlamayacak; dünyanın hepsine yetişemezsin ki..

KeNo

Kıskançlık hapı olsun istiyorum!
İsim
Kenan
Memleket
Mersin
Konu blog gibi olmuş boş zamanımda okurum

Bugünümden mutlu, yarınımdan umutluyum.

Yeter ki güneşimin önünde durup gereksiz gölge etmeyin.

Ben kendime yeterim...

İletişim konusunda yeterli kültürü olmayan insanlar, sizin değer verdiğiniz için yaptığınız her konuşmayı tartışma zanneder.

Tam da bu yüzden, hitap muhataba özel olmalıdır. Anlamayacak olana anlatmak, dinlemeyecek olana konuşmak çok da doğru değil.

İnsan susmayı da bilmeli…

Hayat bazen iyi kartlara sahip olmak değil, kötü bir eli iyi oynama meselesidir.

Karanlık gece de soğuk gün de geçer. Zor zamanların iyi yanı da budur.

Tanırsın kendini en başta sonra yanındakileri. Hayata bağışıklık kazanırsın zamanla.

Kolay yıkılmaz, çabuk terketmezsin kaleyi…

• Beğen
Şu dünyada aldıklarımızın verdiklerimizden çok olduğunu, başarılarımızın sadece bize ait olmadığını, bizi kuşatan lütuf ve yardımlarla mümkün olabildiğini görebilmek ne güzel olurdu.

İnsanların kusurlarından önce ıstıraplarını görebilmek ne güzel olurdu.​

• Beğen
Kendimi sevmeye başladığımda anladım, her insan kalbinde ürkek bir kuş taşır.

İnsan, nefes alışını her hissettiğinde iyi ki varım demeye bir sebep bulmak için dolanıyor zihninde. Asıl cevher kendisi, her insanın dünyasını talan edip özünü aramaya çalıştığı her saniyesinde özüyle buluşuyor oysa.

İnsan kendi değerini hiç mi hiç bilemiyor.​

• Beğen
Ardımızda bırakabildiğimiz hiçbir günün hesabını kendi kalbimizden başka kimse sormuyor.

O geceleri bir başına nasıl atlattın demiyor kimse. Sen bu kadar ağırlığı küçücük halinle nasıl taşıdın demiyor kimse. Ver ellerini, ben varım artık demeye cesaret gösteren bir yürek, korkusuzca gözleri ışıyan bir benlik olmadıysa karşında.

Ancak susuyor insan, susuyor, şarkılara ve gecenin zifiri karanlığına sığınıyor...​

• Beğen
Okuduğum her satırdan, en çok kendime merhamet etmem gerektiğini öğreniyorum.

İnsan başını yastığa koyunca, ikinci bir kişiye ihtiyaç duymuyor. İkinci bir kişiden çok kendi içinde savaşıyor, en dingin saatlerinde.​

• Beğen
Sırf anlık öfkesini kusabilmek, kendi dalgalı sularını dizginleyebilmek için nazını çekecek bir başkasının durgun sularını kirletebilecek bencillikte öyle çok insan var ki.

Bedelini kendilerinde bir ömür boyu boğulmakla ödüyorlar bu da bu işin bedeli...​

• Beğen