Ekli dosyayı görüntüle 6853
Mantarlı Tavuklu Volovan Tarifi İçin Malzemeler
- 12 milföy hamuru
- 200 gr tavuk eti (göğüs)
- 100 gr mantar
- 4 dal maydanoz
- 50 gr mayonez
- Tuz
- Kırmızı pulbiber
- 1 yumurta sarısı
Mantarlı Tavuklu Volovan Nasıl Yapılır?
- Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Bir milföy hamurundan kalıp veya bardak yardımıyla yuvarlak çıkarın.
- Diğer iki milföy hamurundan da kalıp yardımı ile iki halka elde edip yuvarlak milföyün üzerine üst üste yerleştirin.
- Üzerine yumurtanın sarısını sürüp 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Tavuğu suda haşlayıp küçük doğrayın.
- Mantarları küp doğrayıp birkaç dakika tavada soteleyin. Maydanozları ince kıyın.
- Tavuk, mantar, mayonez ve tuzu karıştırıp fırından çıkardığınız volavanların ortasına paylaştırın. Üzerine kırmızı pulbiber serpip sıcak servis yapın.