Mantarlı Karnıyarık Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 19 gün
Mesajlar
17,931
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
mantarli-karniyarik_4x3_679-730x548.jpg


Mantarlı Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler​

  • 250 gram kültür mantarı
  • 7 tane patlıcan
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2 tane sivri biber
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı su


Mantarlı Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?​

250 gram mantarı yıkıyoruz yemeklik doğrayıp bir taşım haşlayıp suyunu süzüyoruz.
Soyulmuş, yıkanmış, her kanadı çizilmiş ve tuzlu suda bekletilmiş 7 patlıcanın suyunu sıkıp bir kapta sıvı yağ ile iyice yağlıyoruz ve yağlı kağıtlı fırın tepsisine diziyoruz. 200 derecelik fırında patlıcanlar kızarana kadar pişiriyoruz.
Bir tavada 1 büyük boy soğan ve 2 tane sivri biberi kavuruyoruz. Üzerine 250 gram haşladığımız mantarı ekleyerek tekrar kavuruyoruz. Yarım tatlı kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ve doğranmış 1 avuç maydanozu da ekliyoruz. 1 yemek kaşığı domates salçası ilave edip çeviriyoruz. Üzerine 1 çay bardağı su koyarak biraz kaynatıyoruz. Bir yayvan pilav tenceresine kızarttığımız patlıcanları dizip içlerine hazırladığımız malzemeden dolduruyoruz. Patlıcanların üzerine çıkmayacak şekilde tencereye su koyuyoruz ve suyuna biraz tuz ilave ederek pişiriyoruz. Afiyet olsun...
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt