Ispanaklı Mantarlı Kiş Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 18 gün
Mesajlar
17,923
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
ispanakli-mantarli-kis_2207-730x548.jpg

Ispanaklı Mantarlı Kiş Tarifi İçin Malzemeler​

  • Yarım kilo ıspanak
  • 250 gram kültür mantarı
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 50 gram kaşar peynir
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1-2 yemek kaşığı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kırmızı toz biber


Ispanaklı Mantarlı Kiş Tarifi Nasıl Yapılır?​

Bir kapta 2 su bardağı un, 5 yemek kaşığı tereyağı, 2 adet yumurta, 1-2 yemek kaşığı su ve 1 çay kaşığı tuzu yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamurun üzerini kapatarak 20 dakika buzdolabında bekletiyoruz. Hamuru tart kalıbına yayarak (kenarları da kapanacak biçimde) şekil veriyoruz. Hamurun üzerini yağlı kağıt ile kapatıp kabarmaması için kağıdın üzerine biraz nohut ekliyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika pişiriyoruz.
Ayrıca bir tavaya 1 adet baş kısmını kesip çekirdeklerini çıkardığımız kapya biberleri küp küp doğruyoruz. 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan da ilave ederek yarım çay bardağı sıvı yağ ile hepsini kavuruyoruz. Üzerine 250 gram temizlediğimiz ve küçük doğradığımız mantarları ekliyoruz. Mantarları biraz kavurduktan sonra, yıkanmış, süzülmüş ve ince doğranmış yarım kilo ıspanağı içine atarak kavuruyoruz. 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı toz kırmızı biber serpiyoruz. Tüm malzemeyi harmanlıyoruz ve suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alıyoruz.

Hazırladığımız bu harcı soğuyan kiş hamurunun içerisine yayıyoruz.

Üzerine 50 gram kaşar peyniri rendeliyoruz.

180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun...
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt