Mantarlı Patates Dolması Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 19 gün
Mesajlar
17,930
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
mantarli-patates-dolmasi-2511081c-c305-4646-afa8-75a8782b6bd5.jpg

Malzemeler​

  • Mantarlı patates dolması
  • 6 adet büyük boy patates
  • 4 adet yumurta
  • 10 adet mantar
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 8 dilim dana jambon
  • 100 g mozzarella peyniri (Rendelenmiş)
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 4-5 dal maydanoz (İnce kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Mantarlı Patates Dolması

Nasıl Yapılır​

  1. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine patatesleri dizin, üzerine biraz zeytinyağı, tuz ve karabiber serperek önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 45 dakika pişirin.
  2. Mantarları temizleyip dilimleyin, soğanı ve biberleri küp doğrayıp hazırlayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtın, önce soğanı ekleyip sotelemeye başlayın.
  3. Ardından sırasıyla biberleri ve mantarları ilave ederek sebzeler yumuşayıp suyunu çekene kadar sotelemeye devam edin. Daha sonra ince doğradığınız jambonu, tuzu ve baharatları ekleyerek karıştırın ve ocaktan alın.
  4. Patatesleri fırından aldıktan sonra üst kısımlarını yatay olarak kesin, içlerini de bir kaşık yardımıyla oyup çıkarın ve bir kaba aktarın.
  5. Yumurtaları bir kasede çırpın, ayırdığınız patatesin üzerine ekleyip karıştırın. Hazırladığınız mantarlı harcı ve maydanozu da ilave ederek iyice karıştırın.
  6. Elde ettiğiniz harcı patates çanaklarının içine paylaştırın ve fırın kabına alın. Üzerlerine rendelenmiş mozzarella peyniri serpin ve önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 10 dakika pişirin.
  7. Üzerlerine maydanoz serpin ve sıcak olarak servis edin.
 
  • Beğen
Tepkiler: LsR

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 8 ay 8 gün
Mesajlar
25,269
Tepkime puanı
8,715
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
Mantar yemeği bende genelde baş ağrısı yapıyor nedense... Severim ama ..
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt