Mantarlı nohut köftesi tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 19 gün
Mesajlar
17,932
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 11274
Süre: hazır. 5-7 dak
fırın. 20 dak
bekl. 20 dak
Zorluk: çok kolay
Porsiyon: 2 kişilik

Mantarlı nohut köfteleri için gereken malzemeler

400 gr kestane mantarı
300 gr nohut, önceden pişirilmiş ve süzülmüş
1/2 soğan
1 diş sarımsak, rendelenmiş
3-4 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
3-4 yemek kaşığı glutensiz galeta unu (veya çölyak değilseniz normal galeta unu) veya 2-3 yemek kaşığı mısır, pirinç veya nohut unu
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Kırmızı biber, zerdeçal ve kimyon (isteğe bağlı)
Karabiber ve tuz
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı, pişirmek için


Hazırlanması

Mantarları akan su altında hızlı bir şekilde yıkayın ve küçük parçalar halinde kesin.
Az zeytinyağında yaklaşık 5 dakika sote edin.
Bu sırada süzülmüş nohutu, soğanı (taze soğan da olur), sarımsağı, maydanozu, zeytinyağını, tuzu, biberi ve baharatları robottan geçirerek püre haline getirin.
Mantarlar oda sıcaklığına gelince yarısını nohutlu karışım ile birleştirin ve yaklaşık yirmi saniye rondodan geçirin; sonra kalan mantarları ekleyin, ancak bu sefer sadece karıştırın, püre haline getirmeden: farklı kıvama sahip dokular damakta hoş bir gastronomik his yaratır.

Tarif bu haliyle gerçekten çok lezzetli, ancak biraz peynir eklemek istiyorsanız (vegan olsun ya da olmasın) daha besleyici ve daha enfes olacaktır: eğer koymak isterseniz şimdi tam zamanı.
Fırını açın ve 180 °C’ye ayarlayın (enerjiden tasarruf etmek için fırını sadece en az 3-4 öğün pişirmeniz gerektiğinde kullanmayı unutmayın).
Mantarlı nohut köftelerine şekil vermeye başlayın ve hafif yağlanmış (veya yağlı kağıt serilmiş) fırın tepsisine dizin; yumuşak gelirse daha fazla galete unu ekleyin, ancak karışım ne kadar soğuk olursa, şekil verilmesi o kadar kolay olur: asla mantar veya nohutları henüz sıcakken kullanmayın!
Köfteleri yaklaşık 20 dakika pişirin.
Yumurtasız ve glütensiz olduğu için köftelerin kıvamı fırından çıkar çıkmaz yumuşacık oluyor o yüzden en az 20 dakika sertleşmesi için dinlendirmenizi tavsiye ederim. Bıçakla yemek isterseniz tamamen soğumasını bekleyin.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt