Mangalda köfte nasıl kızartılır?

Katılım
3 yıl 7 ay 16 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Havaların ısınmasıyla en güzel Türk geleneklerinden biri olan piknikler yapılmaya başlanır. Pikniklerin en güzel yanı mangal yapmaktır. Etler, tavuklar, köfteler, sucuklar kokularıyla aklımızı başımızdan alır. Mangalda lezzetli köfteler pişirebilmek için püf noktalara dikkat göstermek gerekmektedir.

Mangalda yapılacak köfte için malzemeler: yarım kilo hafif yağlı kıyma, 1 kase bayat ekmek, 1 adet orta boy soğan, 3 diş sarmısak, 1 tutam maydonoz, 1 adet yumurta, karabiber, kimyon, kekik, köri vb istenen baharatlar ve tuzdur. Kıyma muhakkak dinlendirilmiş etten yapılmalıdır. Mangalda yapılacağı için hafif yağlı et tercih edilmelidir. Soğan, maydonoz, sarmısak robottan geçirilir. Ekmek içleri ufalanıp karışıma eklenir. Kıyma ve baharatlar eklenip tam olarak yoğrulur ve şekillendirilir.

Mangalda köfteler hariç et ya da tavuk da pişirilecekse önce onlar pişirilmelidir. Köfteler kısa zaman içinde pişeceği için sıcak sıcak yenebilir. Bu zamanda ateş güzelce azalmış olur. Yalnızca köfte pişirilecekse mangal ateşinin harı tam olarak sönmelidir. Isısı azalmış ateşte pişen köfteler leziz olur. Köftelerin ızgaraya yapışmaması için önceleri kasaptan alınmış iç yağı sürülebilir. Köfteler aralıklı halde ızgaraya dizilir. Pişmesi için 4-5 dakika yeterli olabilecektir. Pişerken sürekli çevrilmelidirler. Çevirirken maşa kullanılmalıdır. Çatal batırmak etin suyunu salıp kurumasına neden olabilecektir. Köfteler uzun zaman ateş üstünde bırakılmamalıdır. Yoksa kurur, tadını kaybeder. Hafif ıslak kalmalıdır. Pişince servis tabağına alınıp 1-2 dakika dinlendirildikten sonra servis yapılmalıdır.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt