Akhisar Köftesi Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 18 gün
Mesajlar
17,923
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
akhisar-kofte-44ae7fb7-4186-4bd6-b999-6f20488f117b.jpg


Malzemeler​

  • 700 gr kuzu kıyma (kaburga eti kıyması)
  • 1 adet soğan
  • 300 gr iç yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Pide
  • Tereyağı

Akhisar Köfte

Nasıl Yapılır​

  1. Öncelikle soğanı rendeleyin ve suyunu sıkın.
  2. Kıyma, soğan, tuz ve karabiberi bir kaba alarak yoğurun.
  3. Kıvamını bağlamak için, bayat ekmek kırıntısı kullanabilirsiniz.
  4. Hazırladığınız köfte harcının üzerini kapatın ve bir gece buzdolabında dinlendirin.
  5. Ertesi gün köftelere parmak şekli verin. Uzun ve ince köfteler elde edin.
  6. Hazırladığınız köfteleri kömür ateşinde veya tavada az yağda önlü arkalı kızartın.
  7. Pideleri tavada kıtırlaşana kadar kızartın. Servis tabağına önce pideyi alın.
  8. Pidelerin üzerine pişen köfteleri yerleştirin. Sos tavasında tereyağını eritin.
  9. Köftelerin üzerinde tereyağını gezdirin ve servis edin. Afiyet olsun.
 

Aykut

Don't look back you're not going that way...
Katılım
1 yıl 2 ay 29 gün
Mesajlar
1,617
Tepkime puanı
592
Konum
Ay
Meslek
Yönetici
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
ama olmaz ki böyle oruçlu oruçlu.)
 
Katılım
2 yıl 2 ay 18 gün
Mesajlar
17,923
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Napalım hiç değilse resimlere bakalım bari açken
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt