- Katılım
- 2 yıl 6 ay 26 gün
- Mesajlar
- 18,702
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
MALZEMELER
- 1 su bardağı, bulgur
- yarım kilo az yağlı dana kıyma
- 1 adet soğan
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 avuç kıyılmış maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı (sosu için)
- 1 yemek kaşığı domates salçası (sosu için)
- 1 yemek kaşığı biber salçası (sosu için)
- 1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan (sosu için)
- 5 su bardağı su (sosu için)
- 1 çay kaşığı tuz (sosu için)
HARPUT KÖFTE NASIL YAPILIR?
- 1. Geniş bir tepsi içine kıyma, rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve reyhan ilave edin.
- 2.Üstüne bir yumurta kırın.
- 3.Üzerine Bulguru ekleyin ve yavaşça birkaç dakika yoğurun.
- 4.Ayrı bir tepside küçük yuvarlaklar halinde ortasını parmağınızla basarak şekillendirin.
- 5.Sosu için tereyağında salçayı kavurun ve baharatlarını ilave edin. Ardından tuz ve elinizle ovalayarak reyhanı ekleyin. Baharatların kokusu çıkınca su ilave edin.
- 6.Kaynayan sosun içine köfteleri ilave edin. Birkaç dakika pişirin.
- 7.Köfteler şiştiğinde ocağı kapatarak servis edin.
- Afiyet olsun.
Püf Noktası;
- Kaynatma yaparken bulgurun dağılmaması için yavaş yavaş yoğurun ve elinizi düz şekilde tutun. Böylece bulgur yumuşayacak, kıyma ile özdeşleşecektir.