Ekli dosyayı görüntüle 7184
Malzemeler :
İlk olarak tarifin pankek harcı için, bir kase içerisine 2 adet yumurta, 1 çay bardağı toz şeker ekleyip bir kase içerisinde rengi değişene kadar mikser ile çırpın. Renkleri değiştikten sonra 1,5 su bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyip yeniden çırpın. Homojen bir karışım olana dek karıştırın. Ardından 1 çay bardağı toz şeker, 2 yemek kaşığı kakao, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 2-2,5 su bardağı kadar un ilave edin ve karıştırın. Pürüzsüz akışkan bir kıvamlı bir hamur elde edin.
Hazırlanan pankek harcını yapışmaz bir tava içerisinde önlü arkalı olarak pişirin. Pankeklerin soğuması için bekletin. Bu sırada iç muhallebisini hazırlayın. Muhallebi için 2,5 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta, yarım su bardağı toz şeker, 1 paket vanilyayı uygun büyüklükte bir tencere içerisine alın. Malzemeleri güzelce karıştırın ve ocak üzerine alın. Karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Pişen muhallebiyi sıkma poşeti içerisine alın. İki pankek arasına biraz sıkıp kapatın. Dışı için, benmari usulü çikolatayı eritin. Hazırlanan kremalı krepleri erimiş çikolataya bulayın. Donduktan sonra servisini yapın. Afiyet olsun.
Malzemeler :
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2-2,5 su bardağı kadar un
- 2,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 200gr kadar çikolata
İlk olarak tarifin pankek harcı için, bir kase içerisine 2 adet yumurta, 1 çay bardağı toz şeker ekleyip bir kase içerisinde rengi değişene kadar mikser ile çırpın. Renkleri değiştikten sonra 1,5 su bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyip yeniden çırpın. Homojen bir karışım olana dek karıştırın. Ardından 1 çay bardağı toz şeker, 2 yemek kaşığı kakao, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 2-2,5 su bardağı kadar un ilave edin ve karıştırın. Pürüzsüz akışkan bir kıvamlı bir hamur elde edin.
Hazırlanan pankek harcını yapışmaz bir tava içerisinde önlü arkalı olarak pişirin. Pankeklerin soğuması için bekletin. Bu sırada iç muhallebisini hazırlayın. Muhallebi için 2,5 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta, yarım su bardağı toz şeker, 1 paket vanilyayı uygun büyüklükte bir tencere içerisine alın. Malzemeleri güzelce karıştırın ve ocak üzerine alın. Karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Pişen muhallebiyi sıkma poşeti içerisine alın. İki pankek arasına biraz sıkıp kapatın. Dışı için, benmari usulü çikolatayı eritin. Hazırlanan kremalı krepleri erimiş çikolataya bulayın. Donduktan sonra servisini yapın. Afiyet olsun.