MALZEMELER
- 1 su bardağı , Yeşil Mercimek
- 1 çay bardağı erişte
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 2 çay kaşığı tuz
Üzeri için
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
YOĞURTLU ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI NASIL YAPILIR?
- 1.Hasata Yozgat Sultani Yeşil Mercimeği yıkayın ve kaynayan su dolu tencereye alın. Dişe gelecek kadar haşlayıp tencereden alın.
- 2.Aynı tencereye 4 su bardağı su ekleyip orta ateşte kaynatın.
- 3.Üzerine erişte ve yeşil mercimek ekleyip karıştırın.
- 4.Kaseye yoğurt, yumurta ve un ekleyin. Üzerine azar azar yemeğinizin sıcak suyundan ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırın.
- 5.Akışkan bir kıvam aldıktan sonra kaynayan erişteli yeşil mercimeğe yavaşça ekleyip karıştırın. 1-2 dk daha kaynatın.
- 6.Tuz ekleyip karıştırın ve az kaynatıp ocaktan alın.
- 7.Ayrı bir sos tenceresinde tereyağı ve zeytinyağını ısıtın, üzerine nane ve pul biber ekleyip bir taşım kaynatın ve ocaktan alın.
- 8.Hazırladığınız çorbanın üzerine ekleyip karıştırın.
- 9.Çorbanız sıcak iken servise sunun.
- Afiyet olsun.