Nohut tava tarifi

Katılım
2 yıl 3 ay 5 gün
Mesajlar
17,990
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,196
Cinsiyet
bPg20e
58.jpg


MALZEMELER​

  • 1 su bardağı haşlanmış Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohut
  • 1 adet soğan
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2-3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

NOHUT TAVA NASIL YAPILIR?​

  • 1. Derin bir kaseye haşlamış olduğunuz Hasata Kırşehir Koçbaşı Nohut, dilimlediğiniz yeşil ve kırmızı biber, piyazlık doğradığınız soğan, salça, sarımsak, küp şeklinde doğradığınız domates, zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyip harmanlayın.
  • 2. Fırın kabına döküp yayın. Üzerini ıslatmış olduğunuz pişirme kağıdı ile kaplayın.
  • 3. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20-25 dk pişirin.
  • 4. Sıcak olarak servise sunun. Dilerseniz üzerine isot serpebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Püf Noktası;​

  • Fırında pişeceği süreyi dikkate alarak nohutları dişe az gelecek şekilde haşlayın.
  • Lezzetlerin birbirine geçmesi için ara ara karıştırmayı unutmayın.
  • Baharat çeşitliliğini ve miktarını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt