Bal şerbetli labne ve çilekli tel kadayıf tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 19 gün
Mesajlar
17,932
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
85169301-9a38-47c3-92a5-da5063dca914-60b57fb7-d34a-419c-bd9f-127046dfd8c1


Malzemeler​

  • 200 g tereyağı
  • 750 g tel kadayıf
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 3 su bardağı süt
  • 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Üzeri için
  • İnce çekilmiş Antep fıstığı
  • 2 yemek kaşığı toz Hindistan cevizi
  • Vişne taneleri

Sütlü Tel Kadayıf

Nasıl Yapılır​

Çay saatleriniz için sütlü tel kadayıf tarifi

  1. Şeker ve suyu kaynatın, şeker tamamen eriyince sütü ilave edin ve kenara alıp soğumaya bırakın.
  2. Tereyağını tavada eritip ocaktan alın. Ilınınca kadayıfın üzerine gezdirerek dökün. Elinizle kadayıfları iyice didikleyin. Bir miktar kadayıfı kahve fincanının yarısına gelecek kadar sıkı sıkı doldurun. Üzerine bir miktar ceviz içi ekleyin. Fincanın ağzına kadar kadayıf ilave edip yine sıkıca bastırın. Tereyağı ile yağlanmış fırın tepsisine, fincanı ters çevirerek çıkartın. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayarak fırın tepsisine dizin.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kadayıf topları kızarana kadar pişirip fırından alın. İlk sıcaklığı geçince sütlü şerbeti kadayıf toplarının üzerine gezdirin. Şerbetini iyice çekmesi için 1-2 saat kadar dinlendirdikten sonra üzerlerine Antep fıstığı ve Hindistan cevizi karışımından serpin. En son vişne tanelerini yerleştirip servis yapın.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt