Labskaus, Almanya'da sıklıkla yapılan bir yemektir. Temelinde patates, et ve pancardan oluşur. Genellikle kahvaltılarda tüketilir. Yapımı oldukça pratik olan bu yemek, Bremen, Lübeck ve Hamburg şehirlerinde sık sık tüketilir.
Malzemeler
- 1 adet soğan, küçük doğranmış
- 4 çay kaşığı tereyağı, parçalanmış
- 450 gr patates, soyulmuş ve 4’e bölünmüş
- 100 gr süt
- 240 gr et suyu
- 280 gr salamura et
- 80 gr küçük parçalara bölünmüş pancar turşusu
- 1 yemek kaşığı pancar turşusu suyu
- 9 adet dolgulu balık salamura (rollmops)
- 3 adet yumurta
- Tuz
- Karabiber
Labskaus
Nasıl Yapılır
- Patatesleri tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın.
- Tereyağını tavada eritin ve soğanları kavurun.
- Salamura etleri küpler halinde kesin. Aynı tavada kızartın.
- 5 adet pancarı dilimleyin, kalanını sulum için ayırın.
- Haşlanan patateslerin suyunu süzün ve içerisine süt ve pancar suyu ekleyin. Ezin, patatesleri rahat ezecek kadar su ekleyin.
- Tuz, karabiber ve et parçalarını ekleyerek tatlandırın.
- 2 yemek kaşığı tereyağını eritin ve yumurtaları tavaya kırın.
- Servis tabağına püre, üzerine yumurta, yanına turşu ve balık rulosu koyarak servis edin. Afiyet olsun.
- Salamura balığı yanında servis ettiğiniz gibi karışımın içine karıştırarak da servis edebilirsiniz.