Labskaus Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 25 gün
Mesajlar
17,957
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,193
Cinsiyet
bPg20e
labskaus-d47f46a2-e305-4d2b-a477-ac6f2b79701e.jpg


Labskaus, Almanya'da sıklıkla yapılan bir yemektir. Temelinde patates, et ve pancardan oluşur. Genellikle kahvaltılarda tüketilir. Yapımı oldukça pratik olan bu yemek, Bremen, Lübeck ve Hamburg şehirlerinde sık sık tüketilir.

Malzemeler​

  • 1 adet soğan, küçük doğranmış
  • 4 çay kaşığı tereyağı, parçalanmış
  • 450 gr patates, soyulmuş ve 4’e bölünmüş
  • 100 gr süt
  • 240 gr et suyu
  • 280 gr salamura et
  • 80 gr küçük parçalara bölünmüş pancar turşusu
  • 1 yemek kaşığı pancar turşusu suyu
  • 9 adet dolgulu balık salamura (rollmops)
  • 3 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber


Labskaus

Nasıl Yapılır​

  1. Patatesleri tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Tereyağını tavada eritin ve soğanları kavurun.
  3. Salamura etleri küpler halinde kesin. Aynı tavada kızartın.
  4. 5 adet pancarı dilimleyin, kalanını sulum için ayırın.
  5. Haşlanan patateslerin suyunu süzün ve içerisine süt ve pancar suyu ekleyin. Ezin, patatesleri rahat ezecek kadar su ekleyin.
  6. Tuz, karabiber ve et parçalarını ekleyerek tatlandırın.
  7. 2 yemek kaşığı tereyağını eritin ve yumurtaları tavaya kırın.
  8. Servis tabağına püre, üzerine yumurta, yanına turşu ve balık rulosu koyarak servis edin. Afiyet olsun.
Labskaus Tarifinin Püf Noktası Nedir?

  1. Salamura balığı yanında servis ettiğiniz gibi karışımın içine karıştırarak da servis edebilirsiniz.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt