Köfte Mantolu Köz Patlıcan Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 21 gün
Mesajlar
17,941
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,191
Cinsiyet
bPg20e
018.JPG

Malzemeler:

*4 adet kemer patlıcan
*Yarım kilo köftelik kıyma
*1 adet yumurta
*3 yemek kaşığı galete unu
*1 adet orta boy soğan
*2 diş sarımsak
*Tuz,karabiber,pul biber,kimyon

Aralarına koymak için bir kase kadar kaşar rendesi
Köftelerin üzerine sürmek için biraz sıvı yağ

Sosu için:
*2 adet büyük domates
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 diş sarımsak
*Tuz

Yapılışı:

1)Patlıcanları közlüyoruz ve saplarından ayırmadan soyuyoruz.
2)Soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz ve diğer köfte malzemeleri ile güzelce yoğuruyoruz.(uzun yoğurun aksi halde sararken yırtılabilir)
3)Streç filmi yayıyoruz.Dörde böldüğümüz köfte harcından bir tanesini streç filmin üzerine bastırarak yayıyoruz.



4)Köftenin üzerine kaşar rendesi koyuyoruz.



5)Közlenmiş patlıcanı yerleştiriyoruz.



6)Streç filmin de yardımıyla,patlıcanı köfte harcı ile tamamen sarıp patlıcanın şeklini bozmadan düzeltiyoruz.Ek kısmı alta gelecek şekilde yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.Üzerlerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürüyoruz ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında köfteler kızarana kadar pişiriyoruz.



7)Köfteler pişerken sosumuzu hazırlıyoruz.Sarımsağı rendeleyip 2 yemek kaşığı sıvı yağda soteliyoruz.Domatesleri rendeleyip ilave ediyoruz.Tuzunu da ekledikten sonra domatesler suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Köfteleri servis tabağına alıp üzerine sos döküyoruz.Arzuya göre maydanoz yapraklarıyla süslüyoruz.

Afiyet olsun:)
 
  • Beğen
Tepkiler: LsR

Benzer konular

Geri
Üst Alt