Tavuk Köfteli Patatesli Fırın Yemeği Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 18 gün
Mesajlar
17,923
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
tavuk-kofteli-patatesli-firin-yemegi-tarifi-18507.jpg

Tavuk Köfteli Patatesli Fırın Yemeği Tarifi için Malzemeler​

  • 500 gr tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ekmek kırıntıları
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • yarım çay kaşığı köri
  • az karabiber
  • yarım çay kaşığı karbonat
  • bir tutam maydanoz
  • sıvı yağ (kızarmak için)
diğer malzemeler;
  • 4-5 adet patates
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • tuz
  • karabiber
  • pul biber
  • kekik
sos için;
  • 2 adet domates
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • tuz
  • 1,5 su bardağı sıcak su

Tavuk Köfteli Patatesli Fırın Yemeği Nasıl Yapılır?​

  1. Tavukları kuşbaşı şeklinde kesin, yıkayıp süzdürün ve rondoda iyice çekerek kıyma haline getirin.
  2. Derin bir kaseye alın ve üzerine rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, yumurta, ekmek kırıntıları, sıvı yağ, tuz, pulbiber, kekik, köri, karabiber, karbonat ve ince doğranmış maydanozu ekleyin.
  3. Malzemeleri iyice yoğurarak köfte harcını hazırlayın. Yoğurma işlemi sırasında azar azar ekmek kırıntısı ekleyin. Harcın çok katı olmamasına dikkat edin.
  4. Hazırladığınız köfte harcını streç filmle kaplayarak buzdolabında 3-4 saat dinlendirin.
  5. Dinlenen köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak köfteleri şekillendirin.
  6. Bir tavada sıvı yağı kızdırın ve köfteleri kızartın. Çevirerek her tarafının eşit şekilde kızarmasını sağlayın. Kızaran köfteleri bir tabağa alın.
  7. Patatesleri soyun ve istediğiniz şekilde dilimleyin. Patates dilimlerini yıkayıp süzün.
  8. Derin bir kaseye alın ve doğradığınız biberleri ekleyin. Üzerine sıvı yağ, tuz, karabiber, pul biber ve kekik ekleyerek karıştırın.
  9. Karışımı karıştırarak patates dilimlerinin üzerine yayın. Büyük bir fırın kabına dizin ve üzerine ıslatılmış yağlı kağıt serin.
  10. 180 derece ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
  11. Fırından çıkardığınız yemeğin üzerine kızarmış köfteleri yerleştirin.
  12. Sos için bir tavada sıvı yağı ısıtın ve rendelenmiş domatesleri ekleyip biraz kavurun. Ardından salçaları ekleyin ve karıştırın.
  13. Sıcak suyu ve tuzu ekleyerek karışımı biraz daha pişirin ve ocaktan alın.
  14. Borcamdaki yemeğin üzerine sosu dökün.
  15. 180 derece fırında 25-30 dakika daha pişirin.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt