Kaparili kabak bayıldı tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 18 gün
Mesajlar
17,932
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 12158

MALZEMELER​

  • 6 adet orta boy kabak
    Yarım su bardağı zeytinyağı
    4 adet soğan
    3 diş sarımsak
    4 dal taze soğan
    3 adet sivri biber
    1 adet domates
    1 adet kesme şeker
    3 yemek kaşığı kapari
    4 dal dereotu
    Yeteri kadar su
    Tuz, karabiber
    KIZARTMAK İÇİN
    Zeytinyağı
Zeytinyağının yarısını bir tavaya alıp piyazlık doğranmış soğan ve ikiye bölünmüş sarımsak ekleyip renkleri dönene dek kavurun. Üzerine ince kıyılmış taze soğan ve sivri biber katın. Birkaç dakika sonra küp doğranmış domates, kesme şeker, tuz ve karabiber ekleyin. Domates yumuşayana dek pişirip ocaktan alın. Üzerine kapari ve kıyılmış dereotu ilave edin. Kabakların orta kısımlarını bir bıçak yardımıyla oyun. Daha sonra kızdırılmış zeytinyağında yarı yarıya yumuşayana dek kızartın. Ilındıktan sonra geniş bir tencereye alın. İçlerine soğanlı harçtan koyun. Kalan zeytinyağını üzerine gezdirin. Tencereye 1 su bardağı sıcak su ilave edin. Tuz ve karabiber serpin. Kapağı kapalı olarak kabak yumuşayana kadar pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt