Bulgurlu otlu kabak tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 17 gün
Mesajlar
17,919
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
2964


MALZEMELER​

  • 2 adet orta boy kabak1 adet soğanYarım çay bardağı zeytinyağı2 adet domates1 adet kesmeşeker2 çorba kaşığı bulgurYeteri kadar su3 dal taze nane3 dal maydanoz3 dal dereotuYarım tatlı kaşığı tuz
YEMEKLİK doğranmış soğan ve zeytinyağını tencereye alıp, soteleyin. Rendelenmiş domates ve kesmeşeker ilave edip 1-2 dakika daha soteleyin. Kabakları yıkayıp kabuğuyla birlikte 4'e bölün ve kuşbaşı doğrayın. Kabak, bulgur ve tuzu tencereye ekleyin. Malzemelerin hizasına gelecek kadar su ilave edin. Kısık ateşte kabak yumuşayana dek pişirin. Ocaktan alıp, kıyılmış nane, maydanoz ve dereotu ekleyin. Kapağını kapatıp, dinlenmeye bırakın. Soğuduktan sonra yoğurtla birlikte servis yapın.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt