MALZEMELER
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 10-12 adet dolmalık kabak
- 300 g kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 avuç bağ dereotu (isteğe bağlı)
- 1 kilo yoğurt
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- yarım yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 bardak su
YOĞURTTA PİŞEN BULGURLU KABAK DOLMASI NASIL YAPILIR?
- 1.Kabakları oyun ve içine parmağınızla hafifçe tuz ve karabiber sürün.
- 2.Kıyma, soğan, sarımsak, dereotu, tuz ve karabiberi zeytinyağı ile karıştırıp içinizi hazırlayın.
- 3.Bu karışımla kabakların oyuklarını doldurun ve tencereye dizin.
- 4.Üzerine suyunu ilave ettikten sonra kısık ateşte 30-35 dakika pişirin.
- 5.Başka bir tencereye yoğurdu koyup, tuz, yumurta sarısı, zeytinyağı ve unu ekledikten sonra karıştırıp kısık ateşte, göz göz oluncaya kadar pişirin.
- 6.Yoğurt kaynayınca altını kapatın, pişen dolmaya ilave edip, on dakika kadar pişirmeye devam edin ve ocaktan alın.
- 7.Zeytinyağında yakılmış nane ve pul biberi ilave edip servis edin
- Afiyet olsun.
Püf Noktası;
- Dolmaların içini oyduğunuzda parmağınızla kaya tuzu gezdirirseniz pişerken dolmanın sulanmasını önlersiniz.
- Bulgur pirince göre daha fazla su çeken bir ürün olduğu için dolmaları çok sıkıştırmadan doldurmalısınız.
- Yoğurdu pişirirken kesilmemesi için aynı yöne yavaş yavaş karıştırmaya özen gösterin.