Yoğurtta Pişen Kabak Dolması Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 16 gün
Mesajlar
17,919
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
28.jpg


MALZEMELER​

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 10-12 adet dolmalık kabak
  • 300 g kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 avuç bağ dereotu (isteğe bağlı)
  • 1 kilo yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • yarım yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 bardak su

YOĞURTTA PİŞEN BULGURLU KABAK DOLMASI NASIL YAPILIR?​

  • 1.Kabakları oyun ve içine parmağınızla hafifçe tuz ve karabiber sürün.
  • 2.Kıyma, soğan, sarımsak, dereotu, tuz ve karabiberi zeytinyağı ile karıştırıp içinizi hazırlayın.
  • 3.Bu karışımla kabakların oyuklarını doldurun ve tencereye dizin.
  • 4.Üzerine suyunu ilave ettikten sonra kısık ateşte 30-35 dakika pişirin.
  • 5.Başka bir tencereye yoğurdu koyup, tuz, yumurta sarısı, zeytinyağı ve unu ekledikten sonra karıştırıp kısık ateşte, göz göz oluncaya kadar pişirin.
  • 6.Yoğurt kaynayınca altını kapatın, pişen dolmaya ilave edip, on dakika kadar pişirmeye devam edin ve ocaktan alın.
  • 7.Zeytinyağında yakılmış nane ve pul biberi ilave edip servis edin
  • Afiyet olsun.

Püf Noktası;​

  • Dolmaların içini oyduğunuzda parmağınızla kaya tuzu gezdirirseniz pişerken dolmanın sulanmasını önlersiniz.
  • Bulgur pirince göre daha fazla su çeken bir ürün olduğu için dolmaları çok sıkıştırmadan doldurmalısınız.
  • Yoğurdu pişirirken kesilmemesi için aynı yöne yavaş yavaş karıştırmaya özen gösterin.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt