Kabak kayganası nasıl yapılır? İşte nefis kabak kaygana tarifi

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 8 ay 8 gün
Mesajlar
25,269
Tepkime puanı
8,715
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal

Un, yumurta ve sütten yapılan krepin, sade değil de içine yeşillik konulan yani otlu olan versiyonuna kaygana denir. Peki, kaygana nasıl yapılır? Kabak kaygana yaparken nelere dikkat edilmeli? İşte nefis kabak kaygana tarifi​

Ekli dosyayı görüntüle 4888
Kabak kayganası nasıl yapılır? Bu sorunun yanıtını arıyorsanız doğru yerdesiniz... Her yörenin farklı bir sebzeyle yaptığı kayganayı kabaklı denemeye ne dersiniz? İşte sizler için hazırladığımız nefis kabak kayganası...

KABAK KAYGANA NASIL YAPILIR? KABAK KAYGANA TARİFİ

Malzemeler

  • 2 kabak
  • 2 su bardağı süt
3 yumurta

  • 100 gr beyaz peynir
  • 4-5 dal maydanoz
  • 5 dal dereotu
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Tuz
  • Karabiber
Hazırlanışı:

  • Kabakları yıkayıp kurulayın ve rendenin iri tarafıyla rendeleyip büyük bir kaseye alın.
  • Ufalanmış peyniri ekleyip karıştırın. Yumurtaları ve baharatları ekleyin.
  • Süt, zeytinyağı, un ve kabartma tozunu ilave edip iyice karıştırın.
  • Yapışmaz yüzeyli bir tavaya çok az zeytinyağı ekleyip ısıtın.
  • Küçük bir kepçe dolusu kaygana harcını tavaya döküp çay tabağı büyüklüğünde olacak şekilde yayın.
  • Orta ateşte pişirin.
  • Ilık olarak servis yapın
 
Katılım
2 yıl 2 ay 18 gün
Mesajlar
17,923
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Bu güzel oluyor
 
  • Beğen
Tepkiler: LsR

Benzer konular

Geri
Üst Alt