Kabak İçi Mücveri

Katılım
3 yıl 8 ay 4 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
220093.640x640-438x640.jpg


İçindekiler
  • 300 gr kabak içi veya kabak
  • Yarım soğan
  • 7 dal dereotu
  • 2 yumurta
  • 2 tepeleme çorba kaşığı un
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı
  • 4 tane kabağın içini minik minik doğrayın. Yaklaşık 300 gram edeceklerdir. Sizde iç yoksa kabak da kullanabilirsiniz.
  • Üzerine ince ince kıyılmış 7 dal dereotu ve yarım soğanı ekleyin.
  • Hepsini bir kapta karıştırın. Üzerine 2 tepeleme çorba kaşığı un, 2 yumurta, birer çay kaşığı tuz, karabiber ve toz mahlep ekleyin. Son olarak 1 tatlı kaşığı da çörek otu ekleyip iyice karıştırın.
  • Sizin kabağınız daha suluysa daha cıvık bir kıvamı olabilir. Bu durumda biraz daha un eklemeniz gerekebilir.
  • Geniş bir tavaya kızartma için Ayçiçek veya fındık yağını 1-2 parmak yüksekliğinde koyup ısıtın.
  • Isınmış yağa mücverleri çorba kaşığı ile dökün.
  • İki tarafları da altın sarısı renk alana dek kızartın.
  • İster yoğurtla ister tek başına mücveriniz hazır.
 
Katılım
3 yıl 7 ay 17 gün
Mesajlar
59
Tepkime puanı
41
Konum
Ev
Cinsiyet
bPg20e
Annemin gözüne girmek için bazen yapıyorum, ben yapmazsam kimse yapmıyor bunu :vrrr:
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt