- Katılım
- 4 yıl 1 ay 26 gün
- Mesajlar
- 5,542
- Tepkime puanı
- 1,102
- Yaş
- 28
- Konum
- İzmir/35
- Memleket
- İzmir
- Meslek
- Grafiker
- Cinsiyet
- Medeni Hal
İçindekiler
- 300 gr kabak içi veya kabak
- Yarım soğan
- 7 dal dereotu
- 2 yumurta
- 2 tepeleme çorba kaşığı un
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4 tane kabağın içini minik minik doğrayın. Yaklaşık 300 gram edeceklerdir. Sizde iç yoksa kabak da kullanabilirsiniz.
- Üzerine ince ince kıyılmış 7 dal dereotu ve yarım soğanı ekleyin.
- Hepsini bir kapta karıştırın. Üzerine 2 tepeleme çorba kaşığı un, 2 yumurta, birer çay kaşığı tuz, karabiber ve toz mahlep ekleyin. Son olarak 1 tatlı kaşığı da çörek otu ekleyip iyice karıştırın.
- Sizin kabağınız daha suluysa daha cıvık bir kıvamı olabilir. Bu durumda biraz daha un eklemeniz gerekebilir.
- Geniş bir tavaya kızartma için Ayçiçek veya fındık yağını 1-2 parmak yüksekliğinde koyup ısıtın.
- Isınmış yağa mücverleri çorba kaşığı ile dökün.
- İki tarafları da altın sarısı renk alana dek kızartın.
- İster yoğurtla ister tek başına mücveriniz hazır.