Malzemeler
3-4 tane hazır yufka
Sosu için
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 tutam tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
İç harcı için
1 kuru soğan
3-4 tane patates
1 tutam karabiber
1 tutam tuz
Yapılışı
Patatesler soyulur ve rendenin kalın kısmıyla rendelenir ve bir kaba alalım. Soğan da ince ince doğranır,ve patateslere ekleniryelim. Daha sonra da tuz ve karabiber de ilave edilip karıştırılır. Başka bir kabın içine sıvıyağ yoğurt ve yumurta ve1 tutam tuz serpelim ve çatalla çırpılır. Yufkayı masanın üzerine serelim. Yoğurtlu sostan yufkanın üzerine alıp elimizle her tarafına yayalım ve yufkayı dörde bölelim. Hazırladığımız iç harcımızdan kestiğimiz yufkaların geniş kısımlarına koyalım ve rulo yapıp yuvarlayalım. Hazırladığımız börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayalım ve tepsiye dizelim. Artan sosumuzu böreklerin üzerine sürelim ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip fırından çıkaralım ve servis yapalım.
3-4 tane hazır yufka
Sosu için
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 tutam tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
İç harcı için
1 kuru soğan
3-4 tane patates
1 tutam karabiber
1 tutam tuz
Yapılışı
Patatesler soyulur ve rendenin kalın kısmıyla rendelenir ve bir kaba alalım. Soğan da ince ince doğranır,ve patateslere ekleniryelim. Daha sonra da tuz ve karabiber de ilave edilip karıştırılır. Başka bir kabın içine sıvıyağ yoğurt ve yumurta ve1 tutam tuz serpelim ve çatalla çırpılır. Yufkayı masanın üzerine serelim. Yoğurtlu sostan yufkanın üzerine alıp elimizle her tarafına yayalım ve yufkayı dörde bölelim. Hazırladığımız iç harcımızdan kestiğimiz yufkaların geniş kısımlarına koyalım ve rulo yapıp yuvarlayalım. Hazırladığımız börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayalım ve tepsiye dizelim. Artan sosumuzu böreklerin üzerine sürelim ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip fırından çıkaralım ve servis yapalım.