Yufkada Patlıcanlı Köfte Tarifi

Katılım
2 yıl 1 ay 18 gün
Mesajlar
17,722
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,160
Cinsiyet
bPg20e
yufkada-patlicanli-kofte_1860-730x548.jpg

Yufkada Patlıcanlı Köfte Tarifi İçin Malzemeler​

Patlıcanları Hazırlamak için
  • 4 adet patlıcan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
Rulo Köfteleri Hazırlamak için
  • 250 gram kıyma
  • 2 adet yufka
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 3 yemek kaşığı su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 avuç maydanoz
Yufkayı Yağlamak için
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
Sosu için
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 adet domates
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber


Pişirme Önerisi​

Domatesli sosu siz dilerseniz sadece salça ile de hazırlayabilirsiniz. Bu şekilde hazırlamak isterseniz 2 yemek kaşığı salça ve 1 çay bardağı su kullanmalısınız.

Yufkada Patlıcanlı Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?​

4 adet patlıcanın baş kısımlarını kesiyoruz ve ince olmayacak şekilde dilimliyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklarla diziyoruz. Üzerlerine fırça yardımıyla (altını ve üstünü) yarım çay bardağı sıvı yağdan sürüyoruz. 2 çay kaşığı tuzu eşit şekilde serpiyoruz. 200 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar kızartıyoruz. (Çok kızartıp kurutmuyoruz)
Patlıcanlar kızarırken biz iç harcını hazırlıyoruz. Bir kaseye 1 adet kuru soğanı rendeliyoruz. 250 gram kıyma ilave ediyoruz. 1 adet yeşil biber ve 1 adet kapya biberi çok ince şekilde küp küp doğruyoruz. 2 diş sarımsak rendeliyoruz. 3 yemek kaşığı galeta unu, 3 yemek kaşığı su ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekliyoruz. 1 avuç maydanozu çok ince doğruyoruz. Üzerine yarım tatlı kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiber serpiyoruz. Tüm malzemeyi iyice birbirine yediriyoruz. Hepsi birbirine karışana kadar güzelce yoğuruyoruz. Hazırladığımız kıymalı harcın üzerini streç filmle kaplayıp 20 dakika buzdolabında dinlendiriyoruz.

Bir kaseye yarım çay bardağı sıvı yağ ve yarım çay bardağı su koyup karıştırıyoruz.

1 adet yufkayı tezgaha seriyoruz. Üzerine hazırladığımız sıvı yağ ve su karışımının yarısını fırça yardımıyla yufkanın her yerine sürüyoruz. Yufkanın alt ve üst kısmından 5-6 parmak kalınlığında parçaları ortaya doğru katlıyoruz. Alt kısımda kalan parçanın üzerine fırından çıkardığımız patlıcanları dik olacak şekilde 10 adet yan yana yerleştiriyoruz.

Patlıcanların uç kısımlarına hazırladığımız kıymalı harcın yarısını ince uzun şerit halinde yerleştiriyoruz. Yufkanın sağ ve sol kısmından iki parmak kalınlığında katlayıp rulo halinde sarıyoruz. Uç kısmına da hazırladığımız yağlı sudan fırça yardımıyla sürüp kapatıyoruz.

Sardığımız ruloyu 3 parmak kalınlığında parçalara kesiyoruz ve yağladığımız cam fırın kabına diziyoruz.
Diğer yufkayı da tezgaha serip kalan patlıcan ve kıymalı harcı kullanarak aynı şekilde hazırlıyoruz. Onları da fırın kabına diziyoruz. 190 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.
Yemeğimiz pişerken biz sosunu hazırlıyoruz. Bir sos tenceresine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyuyoruz. Üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası ekleyip biraz kavuruyoruz. Üzerine 4 adet domatesi rendeliyoruz. 2 yemek kaşığı su ilave ediyoruz. 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ve yarım çay kaşığı pul biber serperek karıştırıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Domatesin kokusu çıkana kadar pişiriyoruz.

Fırından çıkardığımız yufkada patlıcanlı köftelerimizin üzerine hazırladığımı domatesli sosu gezdiriyoruz ve sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun…
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt