Ekli dosyayı görüntüle 9878
2Kaynayan süte şeker ilave edilir.
3Bir ısıya dayanıklı kaba ekmekler dizilir. Süt sıcakken üzerlerine dökülerek dinlendirilir.
4Yumurtalar bir kapta çırpılır.
5Ekmekler yumurtaya bulanır.
6Tavaya ekmeklerin yarısına gelecek şekilde zeytinyağı, sıvıyağ karışımı koyulur ve ısıtılıt.
7Kızgın yağda ekmekler arkalı önlü kızartılır.
8Bal ve tarçın serpilerek servis edilir.
İspanyol ekmeği olarak da bilinen torrijas Endülüs kökenli bir tatlıdır. Evde bayatlamış ekmekleriniz varsa onu değerlendirmenin bir yolu olan torrijas yapımı oldukça pratik!
Torrijas tarihi
15. yüzyıla. Fransız tostuna benzer şekilde, tarif İspanya'da uyarlanmıştır ve şu anda tarçın ve şeker içermektedir, ancak kültürel olarak önemi yüzlerce yıl öncesine dayanmaktadır. Doğum yapmış kadınların diyetinin tartışılmaz bir parçasıydı. Belki de süt tüketmenin bebek için süt üretimini artıracağına inanılırdı.Torrijas tarifi için gerekli malzemeler
- 500 ml süt
- 1 adet çubuk tarçın
- 1/3 limon kabuğu
- 100 gr şeker
- 4 dilim ekmek
- 2 yumurta
- Sıvıyağ
- Bal
Torrijas tarifi adım adım yapılışı
1Süt, tarçın ve limon kabuğu tencereye alınarak ocakta kaynatılır.2Kaynayan süte şeker ilave edilir.
3Bir ısıya dayanıklı kaba ekmekler dizilir. Süt sıcakken üzerlerine dökülerek dinlendirilir.
4Yumurtalar bir kapta çırpılır.
5Ekmekler yumurtaya bulanır.
6Tavaya ekmeklerin yarısına gelecek şekilde zeytinyağı, sıvıyağ karışımı koyulur ve ısıtılıt.
7Kızgın yağda ekmekler arkalı önlü kızartılır.
8Bal ve tarçın serpilerek servis edilir.