Soslu Bulgur Topları Tarifi

Katılım
2 yıl 3 ay 11 gün
Mesajlar
18,014
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,200
Cinsiyet
bPg20e
soslu-bulgur-toplari-4bbe3ba9-f8cb-4103-9497-53a45d8e960c.jpg

Malzemeler​

  • 3/4 bardak köftelik bulgur
  • 3/4 bardak kaynar su
  • 1 adet soğan (İnce rendelenmiş)
  • 4-5 dal roka (İnce kıyılmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Sos için
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı taze limon suyu
  • 1 yemek kaşığı naturel sızma zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
Servis için
  • Çörekotu
  • Taze kekik
  • Limon dilimleri

Soslu Bulgur Topları

Nasıl Yapılır​

  1. Bulguru kaynar suyla ıslatıp ağzı kapalı 15 dakika kadar bekletin. İçine diğer malzemeleri ilave edip karıştırın. Yoğurarak istediğiniz büyüklükte toplar yapın.
  2. Sos için tüm malzemeleri karıştırın. Sosu servis tabağına zemin yapıp üzerine bulgur toplarını yerleştirin. Çörekotu serpip taze kekik ve limonla servis edin.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt