Malzemeler
- 3/4 bardak köftelik bulgur
- 3/4 bardak kaynar su
- 1 adet soğan (İnce rendelenmiş)
- 4-5 dal roka (İnce kıyılmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1,5 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı taze limon suyu
- 1 yemek kaşığı naturel sızma zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- Çörekotu
- Taze kekik
- Limon dilimleri
Soslu Bulgur Topları
Nasıl Yapılır
- Bulguru kaynar suyla ıslatıp ağzı kapalı 15 dakika kadar bekletin. İçine diğer malzemeleri ilave edip karıştırın. Yoğurarak istediğiniz büyüklükte toplar yapın.
- Sos için tüm malzemeleri karıştırın. Sosu servis tabağına zemin yapıp üzerine bulgur toplarını yerleştirin. Çörekotu serpip taze kekik ve limonla servis edin.